bewaar
Kippenpoten met witlofsalade
Kippenpoten met witlofsalade
bewaar

Kippenpoten met witlofsalade

Je kinderen aan de witlof? Onze truc: appel en banaan erdoor. Perfect bij de Indiaas gekruide kippenpoten.

30 min. bereiden
30 min. oventijd
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

3 tl

curry madras specerijenmelange

4

kippenpoten

600 g

diepvries ovenfriet

600 g

witlof

2

Elstar appels

1

banaan

1 el

gembersiroop

2 el

mayonaise

Dit heb je nodig

  • braadslee of ovenschaal (30 x 35 cm)

  • bakpapier

Je kinderen aan de witlof? Onze truc: appel en banaan erdoor. Perfect bij de Indiaas gekruide kippenpoten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Maak een marinade van het citroenrasp, 2 el -sap en de curry madras. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Maak met een scherp mes schuine inkepingen van ½ cm diep in de velkant van de kip. Bestrijk de kip rondom met de marinade. Leg op de velkant in de ingevette braadslee en bak de kip in ca. 30 min. gaar in de oven. Keer halverwege.

3

Verdeel ondertussen de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en zet boven de kip in de oven. Bak in ca. 25 min. goudbruin en krokant. Schep na 15 min. om.

4

Snijd ondertussen de onderkant van het witlof en halveer de stronken. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in de lengte in reepjes en doe in een kom. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de banaan in plakjes en voeg toe aan het lof. Klop een dressing van 1 el citroensap, de curry madras, de mayonaise en gembersiroop en meng door de salade. Serveer de kip en frites met de salade.