bewaar
Gevulde kalkoen met witlofsalade
Gevulde kalkoen met witlofsalade
bewaar

Gevulde kalkoen met witlofsalade

25 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

kalkoenfilets

4 plakken

rauwe ham

2 plakken

Goudse kaas

4 el

olijfolie

1 duopak

krieltjes

2 x 300 g

witlof

3 el

mayonaise

1 friszure

appel

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Aan de slag

1

Snijd de zijkant van de kalkoenfilets in de lengte zo in, dat er een envelopje ontstaat. Leg 2 plakken ham naast elkaar, leg er 1 plak kaas op en rol samen op. Maak zo nog een rolletje en vul de kalkoen ermee. Maak dicht met de cocktailprikkers en bestrooi met peper en zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kalkoen in 15 min. rondom goudbruin en gaar.

2

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 10 min. goudbruin. Halveer de stronken witlof, verwijder de harde kern en snijd het witlof in repen. Verdun de mayonaise met 2 el water. Voeg het witlof, de appel en peper en zout naar smaak toe.

3

Snijd het vlees schuin in 4 plakken en verdeel over 4 borden. Serveer met de krieltjes en de witlofsalade.

tip

Vlees vullen

Instructievideo - 01:20 min.