bewaar
Penne met gehaktballetjes, courgette & broccolisaus
Penne met gehaktballetjes, courgette & broccolisaus
bewaar

Penne met gehaktballetjes, courgette & broccolisaus

Door de broccoli te pureren krijg je een heerlijk romige saus vol groente.

25 min. bereiden
94waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

300 g

mager rundergehakt

200 g

cottagecheese

2 g

gedroogde tijm

2 el

milde olijfolie

300 g

AH Biologisch volkoren penne rigate

600 g

broccoli

1

courgette

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • grillpan

Door de broccoli te pureren krijg je een heerlijk romige saus vol groente.

Aan de slag

1

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het gehakt met 2 tl citroenrasp, 50g cottagecheese, de tijm en peper. Vorm van het gehakt 20 balletjes (per 4 personen). Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in ca. 10 min. goudbruin en gaar.

2

Kook ondertussen de penne in een pan met water in 10 min. beetgaar.

3

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in stukken van 1 cm. Kook in een ruime pan water in 5 min. beetgaar. Giet af, vang 400 ml kookvocht op en doe de broccoli terug in de pan. Voeg het kookvocht en 2 el citroensap toe (per 4 personen). Pureer met de staafmixer tot een saus. Roer de rest van de cottagecheese door de saus en breng op smaak met peper.

4

Snijd ondertussen de courgette in plakken van een ½ cm dik. Verhit de grillpan en bak de courgette in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.

5

Giet de pasta af, meng door de saus en verdeel over de borden. Verdeel de balletjes en courgette erover en serveer.