Pen­ne met ge­hakt­bal­le­tjes, cour­get­te & broc­co­li­saus

Door de broccoli te pureren krijg je een heerlijk romige saus vol groente.

(41) waardeer
hoofdgerecht Door de broccoli te pureren krijg je een heerlijk romige saus vol groente. 4 personen
2 41

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het gehakt met 2 tl citroenrasp, 50g cottagecheese, de tijm en peper. Vorm van het gehakt 20 balletjes (per 4 personen). Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in ca. 10 min. goudbruin en gaar.
  2. Kook ondertussen de penne in een pan met water in 10 min. beetgaar.
  3. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in stukken van 1 cm. Kook in een ruime pan water in 5 min. beetgaar. Giet af, vang 400 ml kookvocht op en doe de broccoli terug in de pan. Voeg het kookvocht en 2 el citroensap toe (per 4 personen). Pureer met de staafmixer tot een saus. Roer de rest van de cottagecheese door de saus en breng op smaak met peper.
  4. Snijd ondertussen de courgette in plakken van een ½ cm dik. Verhit de grillpan en bak de courgette in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
  5. Giet de pasta af, meng door de saus en verdeel over de borden. Verdeel de balletjes en courgette erover en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 4 2019

Penne met gehaktballetjes, courgette & broccolisaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met ge­hakt­bal­le­tjes, cour­get­te & broc­co­li­saus

1
1
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

2
2
  • 300 g rundergehakt
  • 50 g cottagecheese
  • 2 g gedroogde tijm

Meng het gehakt met 2 tl citroenrasp (per 4 personen), de cottagecheese, de tijm en peper.

3
3

Vorm van het gehakt 20 balletjes (per 4 personen).

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in ca. 10 min. goudbruin en gaar.

5
5
  • 300 g AH Biologisch volkoren penne rigate

Kook ondertussen de penne in een pan met water in 10 min. beetgaar.

6
6
  • 1 stronk broccoli

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in stukken van 1 cm.

7
7

Kook in een ruime pan water in 5 min. beetgaar.

8
8

Giet af, vang 400 ml kookvocht op en doe de broccoli terug in de pan. Voeg het kookvocht en 2 el citroensap toe. (per 4 personen)

9
9
  • 150 g cottagecheese

Pureer met de staafmixer tot een saus. Roer de cottagecheese door de saus en breng op smaak met peper.

10
10
  • 1 courgette

Snijd ondertussen de courgette in plakken van een ½ cm dik.

11
11

Verhit de grillpan en bak de courgette in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.

12
12

Giet de pasta af, meng door de saus en verdeel over de borden. Verdeel de balletjes en courgette erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.