Boe­ren­huts­pot met fi­let­lap­jes en ge­bak­ken ui­en

Het ultieme wintergerecht: boerenkool én hutsspot in één stamppot!

(5) waardeer
hollands hoofdgerecht Het ultieme wintergerecht: boerenkool én hutsspot in één stamppot! 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe in een ruime pan. Voeg de hutspotgroenten, boerenkool en het water toe. Breng met de deksel op de pan aan de kook. Leg de deksel schuin op de pan en kook de aardappelen en groente in 20 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 15 min. op middelhoog vuur. Bestrooi de varkensfiletlapjes met de stoofkruiden. Schuif de ui na 11 min. aan de kant en leg de filetlapjes ernaast. Bak nog 4 min. op hoog vuur tot ze gaar zijn. Keer halverwege.
  3. Giet de aardappelen met groente af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en groente met de pureestamper tot stamppot. Voeg wat kookvocht toe als de stamppot te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de stamppot in een schaal en leg de filetlapjes erop.
  4. Voeg 50 ml water (per 4 personen) toe aan de ui en bak al roerend op hoog vuur nog 1 min. door. Schep de gebakken uien over het vlees en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Boerenhutspot met filetlapjes en gebakken uien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­huts­pot met fi­let­lap­jes en ge­bak­ken ui­en

1
1
  • 1.2 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe in een ruime pan.

2
2
  • 500 g hutspotgroenten
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 1500 ml kraanwater

Voeg de hutspotgroenten, boerenkool en het water toe. Breng met de deksel op de pan aan de kook. Leg de deksel schuin op de pan en kook de aardappelen en groente in 20 min. gaar.

3
3
  • 300 g rode uien
  • 1 el milde olijfolie

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 15 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 4 varkensfiletlapjes à la minute naturel
  • 2 tl Euroma Hollandse kruiden stoof

Bestrooi de varkensfiletlapjes met de stoofkruiden. Schuif de ui na 11 min. aan de kant en leg de filetlapjes ernaast. Bak nog 4 min. op hoog vuur tot ze gaar zijn. Keer halverwege.

5
5

Giet de aardappelen met groente af, maar vang een kopje kookvocht op.

6
6

Stamp de aardappelen en groente met de pureestamper tot stamppot. Voeg wat kookvocht toe als de stamppot te droog is.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de stamppot in een schaal en leg de filetlapjes erop.

8
8
  • 50 ml kraanwater

Voeg het water toe aan de ui en bak al roerend op hoog vuur nog 1 min. door. Schep de gebakken uien over het vlees en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.