Gegrilde rodekool met quinoa en tahinsaus
It's time to grill! Met rodekool, welteverstaan. Heerlijk voor deze vegan salade.
565 kcal
10 min. bereiden, 30 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
1 rodekool
rodekool
3 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
1 eetlepel vadouvan
vadouvan
300 gram 3-kleurenquinoa
3-kleurenquinoa
15 gram verse platte peterselie
verse platte peterselie
15 gram verse munt
verse munt
2 bosuitjes
bosuitjes
4 partjes gekonfijte citroenen
gekonfijte citroenen
1 teen knoflook
knoflook
5 eetlepel Bio Today tahini white in pot
Bio Today tahini white in pot
30 ml kraanwater
kraanwater
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2020 nr. 01 - 2020 01 (Dubbel lekker)
2019 nr. 01 - Een goede start, het kan!
Nederland op z'n lekkerst - Nederland op z'n lekkerst
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool en snijd de rodekool in 8 parten. Bestrijk de kool met ⅔ van de olie en bestrooi met de vadouvan. Verdeel de kool over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. gaar in de oven. Keer halverwege.
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
Snijd de peterselie, munt en bosuitjes fijn. Meng de kruiden, bosui en de rest van de olie met de quinoa. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
Verwijder het vruchtvlees van de gekonfijte citroenparten, dit wordt niet gebruikt. Snijd de schil fijn. Rasp de knoflook. Roer in een kommetje de tahin los met het water en roer de citroen en knoflook erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer de quinoa met de rodekool en besprenkel met de tahinsaus.
Gegrilde rodekool met quinoasalade
Instructievideo - 00:45 min.
Gegrilde rodekool met quinoa en tahinsaus
It's time to grill! Met rodekool, welteverstaan. Heerlijk voor deze vegan salade.

hoofdgerecht
4 personen
565 kcal
10 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool en snijd de rodekool in 8 parten. Bestrijk de kool met ⅔ van de olie en bestrooi met de vadouvan. Verdeel de kool over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. gaar in de oven. Keer halverwege.
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
Snijd de peterselie, munt en bosuitjes fijn. Meng de kruiden, bosui en de rest van de olie met de quinoa. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
Verwijder het vruchtvlees van de gekonfijte citroenparten, dit wordt niet gebruikt. Snijd de schil fijn. Rasp de knoflook. Roer in een kommetje de tahin los met het water en roer de citroen en knoflook erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer de quinoa met de rodekool en besprenkel met de tahinsaus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rodekool
3 el milde olijfolie
1 el vadouvan
300 g 3-kleurenquinoa
15 g verse platte peterselie
15 g verse munt
2 bosuitjes
4 partjes gekonfijte citroenen
1 teen knoflook
5 el Bio Today tahini white in pot
30 ml kraanwater
Dit heb je nodig
bakpapier




