Gegrilde rodekool met quinoa en tahinsaus

It's time to grill! Met rodekool, welteverstaan. Heerlijk voor deze vegan salade.

565 kcal

10 min. bereiden, 30 min. oventijd

3.5/5

(31)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 rodekool

    rodekool

  • 3 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 1 eetlepel vadouvan

    vadouvan

  • 300 gram 3-kleurenquinoa

    3-kleurenquinoa

  • 15 gram verse platte peterselie

    verse platte peterselie

  • 15 gram verse munt

    verse munt

  • 2 bosuitjes

    bosuitjes

  • 4 partjes gekonfijte citroenen

    gekonfijte citroenen

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 5 eetlepel Bio Today tahini white in pot

    Bio Today tahini white in pot

  • 30 ml kraanwater

    kraanwater

Dit heb je nodig

  • bakpapier


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool en snijd de rodekool in 8 parten. Bestrijk de kool met ⅔ van de olie en bestrooi met de vadouvan. Verdeel de kool over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. gaar in de oven. Keer halverwege.

  2. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.

  3. Snijd de peterselie, munt en bosuitjes fijn. Meng de kruiden, bosui en de rest van de olie met de quinoa. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.

  4. Verwijder het vruchtvlees van de gekonfijte citroenparten, dit wordt niet gebruikt. Snijd de schil fijn. Rasp de knoflook. Roer in een kommetje de tahin los met het water en roer de citroen en knoflook erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer de quinoa met de rodekool en besprenkel met de tahinsaus.

  • Gegrilde rodekool met quinoasalade

    Instructievideo - 00:45 min.

Wat vond je van dit recept?

Gegrilde rodekool met quinoa en tahinsaus

It's time to grill! Met rodekool, welteverstaan. Heerlijk voor deze vegan salade.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig