Ge­grild brood met ro­mi­ge krui­den­sa­la­de en gar­na­len

Uitgebreid lunchen wil je elke dag door brood te beleggen met salade en garnalen.

(0) waardeer
lunch Uitgebreid lunchen wil je elke dag door brood te beleggen met salade en garnalen. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • bakkwast

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 6½ min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in partjes.
  2. Verhit ondertussen de grillpan. Snijd per persoon 2 wat dikkere sneetjes van het brood. Bestrijk beide kanten met de olie en gril de sneetjes in 2 delen in ca. 6 min. goudbruin. Keer halverwege Halveer de knolook en wrijf met het snijvlak over de gegrilde sneetjes brood.
  3. Beleg deze achtereenvolgens met Twents kruidentuintjesalade, de rucola, cocktailgarnalen en partjes ei. Breng op smaak met peper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gegrild brood met romige kruidensalade en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­grild brood met ro­mi­ge krui­den­sa­la­de en gar­na­len

1
1
  • 4 middelgrote eieren

Kook de eieren in 6½ min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in partjes.

2
2
  • 1 AH Liefde & Passie volkorenbrood

Verhit ondertussen de grillpan. Snijd per persoon 2 wat dikkere sneetjes van het brood.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie

Bestrijk beide kanten met de olie en gril de sneetjes in 2 delen in ca. 6 min. goudbruin. Keer halverwege.

4
4
  • 1 knoflook

Halveer de knolook en wrijf met het snijvlak over de gegrilde sneetjes brood.

5
5
  • 175 g Johma Twents kruidentuintjesalade
  • 40 g rucola
  • 100 g cocktailgarnalen

Beleg deze achtereenvolgens met Twents kruidentuintjesalade, de rucola, cocktailgarnalen en partjes ei. Breng op smaak met peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.