Kool­wraps met ve­ga­ge­hakt, kom­kom­mer en ra­dijs

We gebruiken koolbladeren als wraps en vullen deze met gember, vegagehakt en groenten.

(4) waardeer
lunch We gebruiken koolbladeren als wraps en vullen deze met gember, vegagehakt en groenten. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een grote pan met water aan de kook. Haal 2 mooie bladeren per persoon van de kool en kook ze in delen in 2 min. Spoel met koud water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
  2. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vegagehakt en de gember 4 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met de sojasaus en zet het vuur uit.
  3. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in plakjes (verwijder eventueel met een theelepel de zaadlijsten). Snijd ook de radijs in plakjes.
  4. Schep (bij 4 personen) 1/8 van het gehaktmengsel, wat komkommer en radijs op het stevige deel van de kool en rol op tot de helft. De zijkanten mogen open blijven. Maak (bij 4 personen) zo nog 7 pakketjes. Serveer de rest van de groente erbij als salade.

Tip:

De sojasaus is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

video

Kool­wraps met ve­ga­ge­hakt, kom­kom­mer en ra­dijs

recipevideo - 00:32 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Koolwraps met vegagehakt, komkommer en radijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kool­wraps met ve­ga­ge­hakt, kom­kom­mer en ra­dijs

1
1
  • 1 Chinese kool

Breng een grote pan met water aan de kook. Haal 2 mooie bladeren per persoon van de kool en kook ze in delen in 2 min.

2
2

Spoel met koud water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.

3
3
  • 2 cm verse gember
  • 1 el arachideolie
  • 200 g vegetarische basis rulstukjes

Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vegagehakt en de gember 4 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 1 el sojasaus less salt

Breng op smaak met de sojasaus en zet het vuur uit.

5
5
  • ½ komkommer
  • 1 bosje radijs

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in plakjes (verwijder eventueel met een theelepel de zaadlijsten). Snijd ook de radijs in plakjes.

6
6

Schep 1/8 van het gehaktmengsel, wat komkommer en radijs op het stevige deel van de kool en rol op tot de helft. De zijkanten mogen open blijven.

7
7

Maak zo nog 7 pakketjes. Serveer de rest van de groente erbij als salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.