Volkoren 'nasi goreng'
Fan van nasi? Je favoriete gerecht past met een paar kleine aanpassingen perfect in een verantwoord eetpatroon.
Ingrediënten
4 personen
300 g
volkoren basmatirijst
3 cm
verse gember
1 teen
knoflook
2 el
zonnebloemolie
2 tl
sambal manis
900 g
AH BASIC nasi bami groente
4
AH BASIC wit scharreleieren
40 g
ongezouten pinda's
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat iets afkoelen.
Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Verhit ½ van de olie in een wok en fruit de gember, knoflook en sambal 2 min. op laag vuur. Draai het vuur hoog en voeg de nasi/bamigroenten toe, met uitzondering van de rode peper. Roerbak 5 min. op hoog vuur. Voeg de rijst toe en roerbak nog 3 min.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en breek de eieren erboven. Bak in 3 min. de spiegeleieren. Schep de nasi in een schaal en strooi de pinda’s erover. Serveer de eieren erbij.
Volkoren 'nasi goreng'
Fan van nasi? Je favoriete gerecht past met een paar kleine aanpassingen perfect in een verantwoord eetpatroon.

hoofdgerecht
4 personen
550 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat iets afkoelen.
Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Verhit ½ van de olie in een wok en fruit de gember, knoflook en sambal 2 min. op laag vuur. Draai het vuur hoog en voeg de nasi/bamigroenten toe, met uitzondering van de rode peper. Roerbak 5 min. op hoog vuur. Voeg de rijst toe en roerbak nog 3 min.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en breek de eieren erboven. Bak in 3 min. de spiegeleieren. Schep de nasi in een schaal en strooi de pinda’s erover. Serveer de eieren erbij.
dieettip:Sambal manis staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
bereidingstip:Houd je van pittig, snijd dan 1 of 2 rode pepers uit de nasi/bamigroenten fijn en voeg naar smaak toe.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g volkoren basmatirijst
3 cm verse gember
1 teen knoflook
2 el zonnebloemolie
2 tl sambal manis
900 g AH BASIC nasi bami groente
4 AH BASIC wit scharreleieren
40 g ongezouten pinda's