bewaar
Volkoren 'nasi goreng'
Volkoren 'nasi goreng'
bewaar

Volkoren 'nasi goreng'

Fan van nasi? Je favoriete gerecht past met een paar kleine aanpassingen perfect in een verantwoord eetpatroon.

25 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkoren basmatirijst

3 cm

verse gember

1 teen

knoflook

2 el

zonnebloemolie

2 tl

sambal manis

900 g

AH BASIC nasi bami groente

4

AH BASIC wit scharreleieren

40 g

ongezouten pinda's

Fan van nasi? Je favoriete gerecht past met een paar kleine aanpassingen perfect in een verantwoord eetpatroon.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat iets afkoelen.

2

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Verhit ½ van de olie in een wok en fruit de gember, knoflook en sambal 2 min. op laag vuur. Draai het vuur hoog en voeg de nasi/bamigroenten toe, met uitzondering van de rode peper. Roerbak 5 min. op hoog vuur. Voeg de rijst toe en roerbak nog 3 min.

3

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en breek de eieren erboven. Bak in 3 min. de spiegeleieren. Schep de nasi in een schaal en strooi de pinda’s erover. Serveer de eieren erbij.

bereidingstipHoud je van pittig, snijd dan 1 of 2 rode pepers uit de nasi/bamigroenten fijn en voeg naar smaak toe.