Vol­ko­ren­to­nijns­and­wich

De tonijn breng je op smaak met tomatenpuree en ui en serveer je op een volkorenbroodje. Lekker!

(3) waardeer
lunch De tonijn breng je op smaak met tomatenpuree en ui en serveer je op een volkorenbroodje. Lekker! 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de tonijn en de helft van de olie uit het blikje in een kom en meng de tomatenpuree erdoor. Snipper de kleine rode ui zo fƒijn mogelijk en voeg toe aan de tonijn. Snijd de appel in 2 parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten appel in kleine blokjes en voeg ook toe aan de tonijn. Meng door elkaar.
  2. Bedek de helft van de sneetjes volkorenbrood met de helft van de botersla. Verdeel de tonijnsalade erover en dek af met de rest van de sla en vervolgens de rest van de sneetjes brood.
  3. Halveer de sandwiches en serveer of pak ze in voor de lunch.

bewaartip:

In een afgesloten bakje kun je de tonijnsalade 2 dagen bewaren in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 6 g
Ook te zien in

Volkorentonijnsandwich

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­to­nijns­and­wich

1
1
  • 280 g tonijn in olijfolie
  • 1 el tomatenpuree

Doe de tonijn en de helft van de olie uit het blikje in een kom en meng de tomatenpuree erdoor.

2
2
  • 1 rode ui

Snipper de kleine rode ui zo fƒijn mogelijk en voeg toe aan de tonijn.

3
3
  • ½ Granny Smith appel

Snijd de appel in 2 parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten appel in kleine blokjes en voeg ook toe aan de tonijn. Meng door elkaar.

4
4
  • 4 sneetjes volkorenvloerbrood
  • 25 g botersla

Bedek de sneetjes volkorenbrood met de botersla.

5
5
  • 25 g botersla
  • 4 sneetjes volkorenvloerbrood

Verdeel de tonijnsalade erover en dek af met de rest van de sla en vervolgens de rest van de sneetjes brood.

6
6

Halveer de sandwiches en serveer of pak ze in voor de lunch.

bewaartip:

In een afgesloten bakje kun je de tonijnsalade 2 dagen bewaren in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.