Tu­na-melt­wraps met spits­kool en ap­pel

Houd je van tonijn? Dan smelt je gewoon voor dit recept.

(71) waardeer
hoofdgerecht Houd je van tonijn? Dan smelt je gewoon voor dit recept. 4 personen
5 71

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien zeer fijn. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise).
  2. Laat de tonijn uitlekken in een zeef en doe in een kom. Meng de tonijn met de ui, de helft van de mayonaise en de helft van de appel. Breng op smaak met peper.
  3. Verdeel de kaas en het tonijnappelmengsel over de wraps. Vouw de onder- en bovenkant van de wraps iets over de vulling en rol de wraps zo strak mogelijk op. Gril de wraps in de grillpan 5 min. in delen. Keer halverwege.
  4. Meng ondertussen de rest van de mayonaise met de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en meng met de rest van de appel, de spitskool en dressing. Serveer de wraps met de salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 01 - Kickstart , Receptkaart 2018 week 01-02

Tuna-meltwraps met spitskool en appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tu­na-melt­wraps met spits­kool en ap­pel

1
1
  • 2 rode uien
  • 2 Granny Smith appels

Snipper de uien zeer fijn. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise).

2
2
  • 2 blikken tonijn in zonnebloemolie

Laat de tonijn uitlekken in een zeef en doe in een kom.

3
3
  • 3 el mayonaise

Meng de tonijn met de ui, mayonaise en de helft van de appel. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 100 g geraspte Goudse oude kaas 48+
  • 8 meergranenwraps

Verdeel de kaas en het tonijnappelmengsel over de wraps.

5
5

Vouw de onder- en bovenkant van de wraps iets over de vulling en rol de wraps zo strak mogelijk op. Gril de wraps in de grillpan 5 min. in delen.

6
6

Keer halverwege.

7
7
  • 3 el mayonaise
  • ½ el witte wijnazijn

Meng ondertussen de rest van de mayonaise met de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 15 g verse peterselie
  • 400 g koelverse spitskolen

Snijd de peterselie fijn en meng met de rest van de appel, de spitskool en dressing. Serveer de wraps met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.