bewaar
Chocolade-croissantjes & ontbijtquiches
Chocolade-croissantjes & ontbijtquiches
bewaar

Chocolade-croissantjes & ontbijtquiches

Er zijn weinig dingen waar we ons bed voor uit willen komen, maar met dit duo heb je er meteen twee.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

milde olijfolie

340 g

rol croissantdeeg extra large

2 plakken

belegen kaas

55 g

gerookte slagersachterham

2

middelgrote eieren

50 g

melkchocolade

½

bakje tuinkers

Dit heb je nodig

  • muffinvorm

  • bakpapier

Er zijn weinig dingen waar we ons bed voor uit willen komen, maar met dit duo heb je er meteen twee.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de holten en randen van de muffinvorm goed in met de olie. Rol het croissantdeeg uit en verdeel in 3 gelijke vierkanten (per 4 personen). Snijd 2 vierkanten horizontaal, zodat je 4 rechthoeken krijgt (per 4 personen). Bekleed 4 holten elk met 1 rechthoek deeg. Je krijgt dan 4 bakjes.

2

Snijd elke plak kaas in stukjes en halveer de plakjes ham. Verdeel de kaas en ham over de bladerdeegbakjes en druk goed aan. Klop de eieren los en breng op smaak met peper. Verdeel de losgeklopte eieren over de gevulde holten en bak ca. 20 min. onder het midden van de oven goudbruin en gaar.

3

Snijd ondertussen de rest van het croissantdeeg in 4 driehoeken. Breek de chocolade in stukjes en verdeel over de driehoeken. Rol het driehoekje op tot een croissantje, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de croissants de laatste 12 min. mee met de ontbijtquiches. Bestrooi de quiches voor het serveren met de tuinkers.

bereidingstipDe aangegeven oventijden zijn bedoeld voor een elektrische oven. Het zijn indicaties, de exacte bereidingstijd varieert per oven.