Kerstbrunch-kerstboom met kaas en spinazie

Maak van je croissantdeeg een heuse kerstboom. Lekker om te delen!

95 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snijd de bieslook fijn. Meng samen met de geraspte kaas door de ricotta. Breng op smaak met versgemalen peper.

  3. Rol het croissantdeeg uit. Bestrijk met het ricottamengsel, beleg met de spinazie en rol het deeg in de breedte op. Snijd de rol in 23 gelijke plakken (van ca. 2½ cm).

  4. Verdeel de rollen op de platte kant in vorm van een kerstboom over een met bakpapier beklede bakplaat. Maak de stam van 2 rollen. Verdeel dan 6 rolletjes als onderste kant van de takken en werk zo in een driehoek omhoog tot je 1 rolletje als piek overhoudt. Houd ca. 1 cm ruimte vrij tussen de rolletjes.

  5. Bak de kerstboom in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Serveer direct.

  • Kerstbrunch-kerstboom met kaas en spinazie

    Instructievideo - 00:29 min.

Kerstbrunch-kerstboom met kaas en spinazie

Maak van je croissantdeeg een heuse kerstboom. Lekker om te delen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel