bewaar
Ovenschotel met chipolata en hummus
Ovenschotel met chipolata en hummus
bewaar

Ovenschotel met chipolata en hummus

Groenten, chipolataworstjes, kikkererwten en ras el hanout. Alles op de bakplaat, je oven doet de rest.

10 min. bereiden
15 min. oventijd
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

koelvers bloemkoolroosje

1

rode paprika

800 g

kikkererwten in blik

8

runderchipolataworstjes

2 el

Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout

2 el

milde olijfolie

200 g

hummus naturel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Groenten, chipolataworstjes, kikkererwten en ras el hanout. Alles op de bakplaat, je oven doet de rest.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de grote bloemkoolroosjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm breed. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water. Halveer de chipolataworstjes.

2

Meng de bloemkool, paprika, kikkererwten en worstjes met de ras el hanout en olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om.

3

Verdeel de ovenschotel over de borden en serveer met de hummus.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.