Ma­rok­kaan­se oven­scho­tel met chi­po­la­ta & hum­mus

Groenten, chipolataworstjes, kikkererwten en ras el hanout. Alles op de bakplaat, je oven doet de rest.

(6) waardeer
marokkaans hoofdgerecht Groenten, chipolataworstjes, kikkererwten en ras el hanout. Alles op de bakplaat, je oven doet de rest. 4 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de grote bloemkoolroosjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm breed. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water. Halveer de chipolataworstjes.
  2. Meng de bloemkool, paprika, kikkererwten en worstjes met de ras el hanout en olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om.
  3. Verdeel de ovenschotel over de borden en serveer met de hummus.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 18 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 50 2018

Marokkaanse ovenschotel met chipolata & hummus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se oven­scho­tel met chi­po­la­ta & hum­mus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g koelverse bloemkoolroosjes
  • 1 rode paprika

Halveer de grote bloemkoolroosjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm breed.

3
3
  • 800 g kikkererwten in blik
  • 8 runderchipolataworstjes

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water. Halveer de chipolataworstjes.

4
4
  • 2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout
  • 2 el milde olijfolie

Meng de bloemkool, paprika, kikkererwten en worstjes met de ras el hanout en olie. Bestrooi met peper en eventueel zout.

5
5

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om.

6
6
  • 200 g hummus naturel

Verdeel de ovenschotel over de borden en serveer met de hummus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.