Zoe­te-aard­ap­pel­stamp­pot met prei, gei­ten­kaas en wal­no­ten

Een spannende stamppot waarbij ieder hapje weer een nieuwe smaak geeft.

(13) waardeer
hoofdgerecht Een spannende stamppot waarbij ieder hapje weer een nieuwe smaak geeft. 4 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil alle aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van ca. 4 cm. Kook in ca. 20 min gaar. Snijd ondertussen de geitenkaas in stukjes. Hak de walnoten grof.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de vadouvan op laag vuur 2 min. Zet het vuur middelhoog en roerbak de prei 5 min. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de prei toe en schep om.
  3. Haal de pan van het vuur en roer de helft van de geitenkaas door de stamppot. Bestrooi met de walnoten en de rest van de geitenkaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Zoete-aardappelstamppot met prei, geitenkaas en walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te-aard­ap­pel­stamp­pot met prei, gei­ten­kaas en wal­no­ten

1
1
  • 750 g zoete aardappelen
  • 250 g kruimige aardappelen

Schil alle aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van ca. 4 cm. Kook in ca. 20 min gaar.

2
2
  • 150 g geitenkaas naturel in plakjes
  • 50 g ongezouten walnoten

Snijd ondertussen de geitenkaas in stukjes. Hak de walnoten grof.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 2 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan
  • 800 g koelverse gesneden prei

Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de vadouvan op laag vuur 2 min. Zet het vuur middelhoog en roerbak de prei 5 min.

4
4

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de prei toe en schep om.

5
5

Haal de pan van het vuur en roer de helft van de geitenkaas door de stamppot. Bestrooi met de walnoten en de rest van de geitenkaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.