Geroosterde tomaten-pompoensoep
Tomaat én pompoen, een echt herfstig duo.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 middelgrote ui
- 4 tomaten
- 800 g koelverse pompoenblokjes
- 1 el venkelzaad
- 4 el milde olijfolie
- 15 g verse basilicum
- 250 g ricotta
- 1 el citroensap
- 83 g Honig meer dan lekker basis voor tomatensoep
- 800 ml kraanwater
Keukenspullen
- bakpapier
- staafmixer met hoge beker
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de ui en tomaten in parten. Meng in een kom de ui, tomaat, pompoenblokjes, het venkelzaad en de helft van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.
- Haal de blaadjes van de takjes basilicum en doe in een hoge beker. Voeg de rest van de olie toe en pureer met de staafmixer. Doe in een kom en meng met de ricotta. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.
- Haal de groenten uit de oven en doe in een soeppan. Voeg de basis voor tomatensoep en het water toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen. Verdeel de ricotta-basilicumcrème erover.
combinatietip:
Lekker met meergranenstokbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 375 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 27 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 1.440 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Geroosterde tomaten-pompoensoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Geroosterde tomaten-pompoensoep
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 1 middelgrote ui
- 4 tomaten
Snijd de ui en tomaten in parten.
- 800 g koelverse pompoenblokjes
- 1 el venkelzaad
- 2 el milde olijfolie
Meng in een kom de ui, tomaat, pompoenblokjes, het venkelzaad en de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.
- 15 g verse basilicum
- 2 el milde olijfolie
Haal de blaadjes van de takjes basilicum en doe in een hoge beker. Voeg de rest van de olie toe en pureer met de staafmixer.
- 250 g ricotta
- 1 el citroensap
Doe in een kom en meng met de ricotta. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.
- 83 g Honig meer dan lekker basis voor tomatensoep
- 800 ml kraanwater
Haal de groenten uit de oven en doe in een soeppan. Voeg de basis voor tomatensoep en het water toe en breng aan de kook.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over de kommen. Verdeel de ricotta-basilicumcrème erover.
combinatietip:
Lekker met meergranenstokbrood.