bewaar
Geroosterde tomaten-pompoensoep
Geroosterde tomaten-pompoensoep
bewaar

Geroosterde tomaten-pompoensoep

Tomaat én pompoen, een echt herfstig duo.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

4

tomaten

800 g

koelverse pompoenblokjes

1 el

venkelzaad

4 el

milde olijfolie

15 g

verse basilicum

250 g

ricotta

1 el

citroensap

83 g

Honig meer dan lekker basis voor tomatensoep

800 ml

kraanwater

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer met hoge beker

Tomaat én pompoen, een echt herfstig duo.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Snijd de ui en tomaten in parten. Meng in een kom de ui, tomaat, pompoenblokjes, het venkelzaad en de helft van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.

3

Haal de blaadjes van de takjes basilicum en doe in een hoge beker. Voeg de rest van de olie toe en pureer met de staafmixer. Doe in een kom en meng met de ricotta. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.

4

Haal de groenten uit de oven en doe in een soeppan. Voeg de basis voor tomatensoep en het water toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen. Verdeel de ricotta-basilicumcrème erover.

tip

combinatietipLekker met meergranenstokbrood.