bewaar
Schnitzel met krieltjes en kerriebloemkool
Schnitzel met krieltjes en kerriebloemkool
bewaar

Schnitzel met krieltjes en kerriebloemkool

Een heerlijke AVG-klassieker met geroosterde kerriebloemkool.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

bloemkool

2 tl

kerriepoeder

7 el

zonnebloemolie

600 g

krieltjes

4

gepaneerde varkensschnitzels

Een heerlijke AVG-klassieker met geroosterde kerriebloemkool.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de bloemkool schoon, snijd in roosjes en doe in een ruime ovenschaal. Bestrooi de bloemkoolroosjes met de kerriepoeder. Besprenkel de roosjes met 2 el olie (per 4 personen) en rooster de bloemkool ca. 20 min. in de oven.

2

Verhit 1 el olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak de krieltjes in 12 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de varkensschnitzels in 6 min. gaar. Keer halverwege.