bewaar
Andijviewok met kerrie en krieltjes
Andijviewok met kerrie en krieltjes
bewaar

Andijviewok met kerrie en krieltjes

20 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

amandelschaafsel

2

uien

3 tenen

knoflook

5 eetlepels

zonnebloemolie

2 zakken

krieltjes

275 g

gekruide worstjes

2 zakken

gesneden andijvie

2 theelepels

kerriepoeder

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Amandelschaafsel in droge koekenpan op hoog vuur al roerend lichtbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Uien en knoflook pellen. Uien in partjes snijden. Knoflook in plakjes snijden. 2 el olie in koekenpan op hoog vuur verhitten en hierin krieltjes 10 min. bakken. Geregeld omscheppen. Na 5 min. helft ui en helft knoflook toevoegen en meebakken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Ondertussen 1 el olie in koekenpan verhitten en hierin worstjes in ca. 8 min. rondom bruin en gaar bakken. Rest olie in wok op hoog vuur verhitten en hierin rest ui en knoflook 3 min. bakken. Andijvie en kerriepoeder toevoegen, snel omscheppen en 1 min. roerbakken. Naar smaak zout en peper en helft amandelen toevoegen. Andijvie direct over 4 borden verdelen. Rest amandelen erover strooien. Krieltjes en worstjes ernaast leggen.