Andijviewok met kerrie en krieltjes

Advertentie
Ingrediënten
- 1 zakje amandelschaafsel (45 g)
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 2 zakken krieltjes (klein (a 450 g))
- 275 g gekruide worstjes
- 2 zakken gesneden andijvie (a 400 g)
- 2 theelepels kerriepoeder
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Amandelschaafsel in droge koekenpan op hoog vuur al roerend lichtbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Uien en knoflook pellen. Uien in partjes snijden. Knoflook in plakjes snijden. 2 el olie in koekenpan op hoog vuur verhitten en hierin krieltjes 10 min. bakken. Geregeld omscheppen. Na 5 min. helft ui en helft knoflook toevoegen en meebakken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Ondertussen 1 el olie in koekenpan verhitten en hierin worstjes in ca. 8 min. rondom bruin en gaar bakken. Rest olie in wok op hoog vuur verhitten en hierin rest ui en knoflook 3 min. bakken. Andijvie en kerriepoeder toevoegen, snel omscheppen en 1 min. roerbakken. Naar smaak zout en peper en helft amandelen toevoegen. Andijvie direct over 4 borden verdelen. Rest amandelen erover strooien. Krieltjes en worstjes ernaast leggen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 637 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 47 g
- vet 41 g