Ge­roos­ter­de pe­king­kip met hoi­sin­saus

Gekruide kip uit de oven geserveerd in wraps van sla met hoisinsaus.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 600 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(5) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Gekruide kip uit de oven geserveerd in wraps van sla met hoisinsaus. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakkwastje
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil, pers de knoflook en rasp de gember. Meng het sinaasappelrasp, de knoflook, sojasaus, ⅔ van de rijstazijn, honing en vijfkruidenpoeder tot een gladde marinade.
  2. Dep de kip droog met keukenpapier. Bestrijk de kip met behulp van een kwastje met de marinade. Leg de kip met de borst naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Draai na 45 min. om en rooster nog 15 min. De kip is gaar als je tussen de poot en het lijf prikt en er helder vocht uit komt.
  3. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Haal de bladeren van de krop sla los. Snijd de komkommers in dunne plakjes en meng met de rest van de rijstazijn.
  4. Serveer de kip met de ijsbergsla, die je als wraps gebruikt, de bosui, komkommer en de hoisinsaus. Trek telkens wat kip van het bot en vul een slablad met kip, komkommer en een schepje hoisinsaus. Bestrooi met bosui en vouw dicht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.560 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde pekingkip met hoisinsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de pe­king­kip met hoi­sin­saus

1
1
  • 1 perssinaasappel
  • 4 tenen knoflook
  • 5 cm verse gember

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil, pers de knoflook en rasp de gember.

2
2
  • 4 el sojasaus
  • 2 el Saitaku rijstazijn
  • 1 el vloeibare honing
  • 1½ el Euroma by Jonnie Boer Chinese 5 spice

Meng het sinaasappelrasp, de knoflook, sojasaus, rijstazijn, honing en vijfkruidenpoeder tot een gladde marinade.

3
3
  • 1400 g hele kippen

Dep de kip droog met keukenpapier. Bestrijk de kip met behulp van een kwastje met de marinade.

4
4

Leg de kip met de borst naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Draai na 45 min. om en rooster nog 15 min.

5
5

De kip is gaar als je tussen de poot en het lijf prikt en er helder vocht uit komt.

6
6
  • 3 bosuitjes
  • 1 krop ijsbergsla

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Haal de bladeren van de krop sla los.

7
7
  • 2 komkommers
  • 1 el Saitaku rijstazijn

Snijd de komkommers in dunne plakjes en meng met de rest van de rijstazijn.

8
8
  • 6 el hoisinsaus

Serveer de kip met de ijsbergsla, die je als wraps gebruikt, de bosui, komkommer en de hoisinsaus.

9
9

Trek telkens wat kip van het bot en vul een slablad met kip, komkommer en een schepje hoisinsaus. Bestrooi met bosui en vouw dicht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.