bewaar
Geroosterde 'pekingkip' met hoisinsaus
Geroosterde 'pekingkip' met hoisinsaus
bewaar

Geroosterde 'pekingkip' met hoisinsaus

Gekruide kip uit de oven geserveerd in wraps van sla met hoisinsaus.

25 min. bereiden
1 uur oventijd
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

perssinaasappel

4 tenen

knoflook

5 cm

verse gember

4 el

sojasaus

3 el

Saitaku rijstazijn

1 el

vloeibare honing

1½ el

Euroma by Jonnie Boer Chinese 5 spice

1400 g

hele kip

3

bosuitjes

1 krop

ijsbergsla

2

komkommers

6 el

hoisinsaus

Dit heb je nodig

  • bakkwastje

  • bakpapier

Gekruide kip uit de oven geserveerd in wraps van sla met hoisinsaus.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil, pers de knoflook en rasp de gember. Meng het sinaasappelrasp, de knoflook, sojasaus, ⅔ van de rijstazijn, honing en vijfkruidenpoeder tot een gladde marinade.

2

Dep de kip droog met keukenpapier. Bestrijk de kip met behulp van een kwastje met de marinade. Leg de kip met de borst naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Draai na 45 min. om en rooster nog 15 min. De kip is gaar als je tussen de poot en het lijf prikt en er helder vocht uit komt.

3

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Haal de bladeren van de krop sla los. Snijd de komkommers in dunne plakjes en meng met de rest van de rijstazijn.

4

Serveer de kip met de ijsbergsla, die je als wraps gebruikt, de bosui, komkommer en de hoisinsaus. Trek telkens wat kip van het bot en vul een slablad met kip, komkommer en een schepje hoisinsaus. Bestrooi met bosui en vouw dicht.