Wie­ner­schnit­zel­sa­la­de met cran­ber­ry­saus

Schnitzel en cranberrysaus maken je salade net even anders.

(4) waardeer
hoofdgerecht Schnitzel en cranberrysaus maken je salade net even anders. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de aardappelschijfjes op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 8 min. gaar. Kook de sperziebonen in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
  2. Snijd ondertussen de onderkanten van de stronken witlof, snijd de stronkjes in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snijd het witlof in reepjes.
  3. Meng de cranberrysaus en het water tot een dressing. Schep de aardappelschijfjes, sperziebonen, het witlof en de veldsla in een grote schaal om met de dressing. Snijd de schnitzels in dunne reepjes. Verdeel over de salade.

variatietip:

Voeg voor een rijkere cranberrysaus 1 fijngesneden sjalot, 1 el citroensap en 1 tl -rasp aan de saus toe.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 39-40

Wienerschnitzelsalade met cranberrysaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wie­ner­schnit­zel­sa­la­de met cran­ber­ry­saus

1
1
  • 2 el milde olijfolie
  • 800 g aardappelschijfjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappelschijfjes op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin en gaar.

2
2

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 wienerschnitzels

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 8 min. gaar.

4
4
  • 400 g gebroken sperziebonen

Kook de sperziebonen in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water.

5
5
  • 3 stronken witlof

Snijd ondertussen de onderkanten van de stronken witlof, snijd de stronkjes in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snijd het witlof in reepjes.

6
6
  • 3 el Ocean Spray cranberrysaus
  • 2 el kraanwater

Meng de cranberrysaus en het water tot een dressing.

7
7
  • 85 g veldsla

Schep de aardappelschijfjes, sperziebonen, het witlof en de veldsla in een grote schaal om met de dressing.

8
8

Snijd de schnitzels in dunne reepjes. Verdeel over de salade.

variatietip:

Voeg voor een rijkere cranberrysaus 1 fijngesneden sjalot, 1 el citroensap en 1 tl -rasp aan de saus toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.