bewaar
Wienerschnitzelsalade met cranberrysaus
Wienerschnitzelsalade met cranberrysaus
bewaar

Wienerschnitzelsalade met cranberrysaus

Schnitzel en cranberrysaus maken je salade net even anders.

20 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

milde olijfolie

800 g

aardappelschijfjes

2

wienerschnitzels

400 g

gebroken sperziebonen

3 stronken

witlof

3 el

Ocean Spray cranberrysaus

2 el

kraanwater

85 g

veldsla

Schnitzel en cranberrysaus maken je salade net even anders.

Aan de slag

1

Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de aardappelschijfjes op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 8 min. gaar. Kook de sperziebonen in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water.

2

Snijd ondertussen de onderkanten van de stronken witlof, snijd de stronkjes in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snijd het witlof in reepjes.

3

Meng de cranberrysaus en het water tot een dressing. Schep de aardappelschijfjes, sperziebonen, het witlof en de veldsla in een grote schaal om met de dressing. Snijd de schnitzels in dunne reepjes. Verdeel over de salade.

tip

variatietipVoeg voor een rijkere cranberrysaus 1 fijngesneden sjalot, 1 el citroensap en 1 tl -rasp aan de saus toe.