Ki­prol­le­tjes met cran­ber­ry-ro­de­kool

De kiprolletjes vullen we met cranberrysaus en geitenkaas: wát een goede combi!

(2) waardeer
hoofdgerecht De kiprolletjes vullen we met cranberrysaus en geitenkaas: wát een goede combi! 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 cocktailprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de kipfilets in de lengte. Leg de helften tussen 2 vellen vershoudfolie op een snijplank en sla ze plat met de bodem van een koekenpan. Besmeer de kipfilets aan 1 kant met 1 el cranberrysaus (bij 4 personen) en verdeel de geitenkaas erover. Rol de filets op en zet de rolletjes vast met een cocktailprikker. Bestrooi met peper en zout.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kiprolletjes op middelhoog vuur in 12 min. rondom goudbruin en gaar. Verwarm ondertussen de rodekool in een pan 12 min. op middelhoog vuur en meng de rest van de cranberrysaus erdoor.
  3. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kiprolletjes met de cranberry-rodekool en aardappelpuree.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 45-46

Kiprolletjes met cranberry-rodekool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ki­prol­le­tjes met cran­ber­ry-ro­de­kool

1
1
  • 2 kipfilet

Halveer de kipfilets in de lengte. Leg de helften tussen 2 vellen vershoudfolie op een snijplank en sla ze plat met de bodem van een koekenpan.

2
2
  • 15 g Ocean Spray cranberrysaus
  • 75 g geitenkaas 45+

Besmeer de kipfilets aan 1 kant met de cranberrysaus en verdeel de geitenkaas erover.

3
3

Rol de filets op en zet de rolletjes vast met een cocktailprikker. Bestrooi met peper en zout.

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kiprolletjes op middelhoog vuur in 12 min. rondom goudbruin en gaar.

5
5
  • 750 g diepvries rodekool met appel
  • 235 g Ocean Spray cranberrysaus

Verwarm ondertussen de rodekool in een pan 12 min. op middelhoog vuur en meng de rest van de cranberrysaus erdoor.

6
6
  • 800 g koelverse aardappelpuree

Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7

Serveer de kiprolletjes met de cranberry-rodekool en aardappelpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.