bewaar
Makkelijke gehakthachee met rodekool
Makkelijke gehakthachee met rodekool
bewaar

Makkelijke gehakthachee met rodekool

Net zo lekker als de klassieke hachee, maar véél sneller klaar.

30 min. bereiden
113waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

uien

440 g

verse rundersoepballetjes

40 g

ongezouten roomboter

36 g

hacheekruiden

450 ml

water

800 g

kruimige aardappel

500 g

koelverse gekookte rodekool met appel

175 g

cranberrycompote

Net zo lekker als de klassieke hachee, maar véél sneller klaar.

Aan de slag

1

Snijd de ui in halve ringen. Bak de rundersoepballetjes in een braadpan in iets meer dan de helft van de boter op hoog vuur rondom bruin. Voeg de uien toe en bak ze lichtbruin. Voeg de hacheekruiden en het water toe en stoof de soepballetjes afgedekt in 20 min. gaar. Kook ondertussen de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Smelt de rest van de boter in een kleine pan met dikke bodem, schep de rodekool en de cranberrycompote erin en stoof de kool afgedekt zachtjes ca. 10 min. Serveer de balletjes met de gekookte aardappelen en de rodekool.