School­koek met ap­pel­stroop & pe­can­no­ten

De schoolkoeken voor de kinderen maken we zelf. Is maar 10 minuutjes werk!

  • tussendoortje
  • 16 stuks
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(1) waardeer
hollands tussendoortje De schoolkoeken voor de kinderen maken we zelf. Is maar 10 minuutjes werk! 16 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • blender of keukenmachine
  • bakvorm (20 x 20 cm)
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal de havermout fijn in een blender of keukenmachine. Hak de noten grof. Klop de eieren los en meng met de havermout, het amandelmeel, de pecannoten, bakpoeder en een snufje zout. Voeg de appelstroop en koek- en speculaaskruiden toe.
  2. Verdeel het beslag over een met bakpapier bekleed bakblik en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar Neem uit de oven, laat helemaal afkoelen en snijd in stukken.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 41-42

Schoolkoek met appelstroop & pecannoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

School­koek met ap­pel­stroop & pe­can­no­ten

1
1
  • 150 g fijne havermout

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal de havermout fijn in een blender of keukenmachine.

2
2
  • 75 g ongezouten pecannoten

Hak de noten grof.

3
3
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 g amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder

Klop de eieren los en meng met de havermout, het amandelmeel, de pecannoten, bakpoeder en een snufje zout.

4
4
  • 170 g Frutesse Peer Appel Druif stroop
  • ½ el koek- en speculaaskruiden

Voeg de appelstroop en koek- en speculaaskruiden toe.

5
5

Verdeel het beslag over een met bakpapier bekleed bakblik en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar

6
6

Neem uit de oven, laat helemaal afkoelen en snijd in stukken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.