Ho­ning-no­ten­koek

Als je een stukje wilt, moet je snel zijn. Want nog een beetje warm uit de oven is de cake het allerlekkerst.

  • tussendoortje
  • 10 stuks
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 35 min. oventijd
(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
tussendoortje Als je een stukje wilt, moet je snel zijn. Want nog een beetje warm uit de oven is de cake het allerlekkerst. 10 stuks
3 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • cakeblik
  • sateprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren samen met de appelstroop, 100 ml honing en de amandelmelk los in een kom. Voeg het speltmeel, de bakpoeder, koekkruiden en een snufje zout toe en meng goed tot een glad beslag.
  2. Hak de noten grof en meng 2/3 door het beslag. Schep het beslag in het met bakpapier beklede cakeblik en verdeel de rest van de noten erover.
  3. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 35 min goudbruin en gaar. Controleer na 30 min. met een satéprikker op gaarheid Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat minimaal 1 uur afkoelen. Snijd in plakken en besmeer met de boter. Serveer de rest van de honing erbij.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 39-40

Honing-notenkoek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ho­ning-no­ten­koek

1
1
  • 2 middelgrote eieren
  • 2 el appelstroop
  • 100 ml wilde bloemenhoning
  • 300 ml amandelmelk

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren samen met de appelstroop, de honing en de amandelmelk los in een kom.

2
2
  • 350 g speltmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el koek- en speculaaskruiden

Voeg het speltmeel, de bakpoeder, koekkruiden en een snufje zout toe en meng goed tot een glad beslag.

3
3
  • 100 g ongebrande notenmix

Hak de noten grof en meng 2/3 door het beslag. Schep het beslag in het met bakpapier beklede cakeblik en verdeel de rest van de noten erover.

4
4

Bak de cake in het midden van de oven in ca. 35 min goudbruin en gaar.

5
5

Controleer na 30 min. met een satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

6
6
  • 50 g roomboter
  • 25 ml wilde bloemenhoning

Laat minimaal 1 uur afkoelen. Snijd in plakken en besmeer met de boter. Serveer de rest van de honing erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.