bewaar
Honing-notenkoek
Honing-notenkoek
bewaar

Honing-notenkoek

Als je een stukje wilt, moet je snel zijn. Want nog een beetje warm uit de oven is de cake het allerlekkerst.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
1 uur wachten
6waarderingen

Ingrediënten

10 porties

2

middelgrote eieren

2 el

appelstroop

125 ml

wilde bloemenhoning

300 ml

amandelmelk

350 g

speltmeel

2 tl

bakpoeder

2 el

koek- en speculaaskruiden

100 g

ongebrande notenmix

50 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • cakeblik

  • sateprikker

Als je een stukje wilt, moet je snel zijn. Want nog een beetje warm uit de oven is de cake het allerlekkerst.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren samen met de appelstroop, 100 ml honing en de amandelmelk los in een kom. Voeg het speltmeel, de bakpoeder, koekkruiden en een snufje zout toe en meng goed tot een glad beslag.

2

Hak de noten grof en meng 2/3 door het beslag. Schep het beslag in het met bakpapier beklede cakeblik en verdeel de rest van de noten erover.

3

Bak de cake in het midden van de oven in ca. 35 min goudbruin en gaar. Controleer na 30 min. met een satéprikker op gaarheid Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat minimaal 1 uur afkoelen. Snijd in plakken en besmeer met de boter. Serveer de rest van de honing erbij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Honing-notenkoek

Als je een stukje wilt, moet je snel zijn. Want nog een beetje warm uit de oven is de cake het allerlekkerst.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig