Vol­ko­ren-gin­ger­bread let­ter­koek­jes

Echt winters: koekjes met gember, kaneel en nootmuskaat.

(1) waardeer
Echt winters: koekjes met gember, kaneel en nootmuskaat. 50 stuks
4 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • vershoudfolie
  • deegroller
  • letterstekers
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Klop in de keukenmachine de boter met het suiker ca. 3 min. Splits ondertussen het ei en voeg de dooier toe. Het eiwit wordt niet gebruikt. Voeg de schenkstroop toe. Spatel het botermengsel door de droge ingrediënten tot een samenhangende massa. Kneed tot een bal en laat in vershoudfolie in de koelkast 30 min. rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat meel en rol het deeg in delen uit tot 3-4 mm dik. Steek met behulp van uitsteekvormpjes letters uit het deeg. Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.
  3. Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 10 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van de het deeg.

variatietip:

Kijk op ah.nl/koekenbakkers voor meer letterkoekjes-recepten.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 1 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Volkoren-gingerbread letterkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren-gin­ger­bread let­ter­koek­jes

1
1
  • 150 g volkoren tarwemeel
  • 2 tl gemalen gember
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 1 tl bakpoeder
  • 75 g ongezouten roomboter
  • 50 g donkere basterdsuiker

Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Klop in de keukenmachine de boter met het suiker ca. 3 min.

2
2
  • 1 middelgroot ei
  • 50 g schenkstroop

Splits ondertussen het ei en voeg de dooier toe. Het eiwit wordt niet gebruikt. Voeg de schenkstroop toe.

3
3

Spatel het botermengsel door de droge ingrediënten tot een samenhangende massa.

4
4

Kneed tot een bal en laat in vershoudfolie in de koelkast 30 min. rusten.

5
5

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat meel en rol het deeg in delen uit tot 3-4 mm dik.

6
6

Steek met behulp van uitsteekvormpjes letters uit het deeg.

7
7

Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.

8
8

Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat.

9
9

Bak in ca. 10 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van de het deeg.

variatietip:

Kijk op ah.nl/koekenbakkers voor meer letterkoekjes-recepten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.