Ruige rotsen
bewaar
bewaar

Ruige rotsen

15 min. bereiden
2 uur 20 min. wachten

4 ingrediënten

Aan de slag

Strooi de muesli beetje bij beetje op de snijplank en rol er met een deegroller overheen, om de grote brokken klein te maken. Breek de chocolade over de afbreeklijnen in stukjes en snij die stukjes weer in tweeën. Doe de chocoladebrokjes apart in een kommetje.

Snij de boter in stukjes en doe ze in een steelpan. Doe de pindakaas erbij en zet de pan op het kleinste pitje van het fornuis. Draai het vuur heel laag en blijf met een pollepel roeren, anders brandt het mengsel aan. Roer, als alle boter gesmolten is, de krokante muesli door de pindaboter en zet het vuur uit.

Schep de chocoladebrokjes door de pindamuesli en laat de chocolade smelten. Roer nog even goed met de pollepel door het mengsel.

Bedek het dienblad met bakpapier. Schep met twee eetlepels 20 bergjes van het mueslimengsel en leg ze op het dienblad. Laat de rotsjes nog 15 minuten afkoelen op het aanrecht. Zet ze dan in de koelkast om helemaal op te stijven. Dat duurt ongeveer twee uur. Bewaar de rotsen tot je gaat uitdelen in een trommel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ruige rotsen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig