Li­ba­ne­se wrap met ge­bak­ken au­ber­gi­ne en ver­se krui­den

Net geen wrap en net geen brood. Het beste van twee werelden, dus!

(5) waardeer
midden-oosters lunch Net geen wrap en net geen brood. Het beste van twee werelden, dus! 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Meng de bloem met eventueel zout naar smaak erdoor. Verhit ¾ van de olie in een ruime koekenpan en bak de aubergine 8 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de laatste minuut de chilimelange toe. Laat de aubergine uitlekken op een bord met daarop enkele lagen keukenpapier.
  2. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de muntblaadjes en koriander fijn.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bestrijk de wraps aan beide kanten met de rest van de olie en bak 20 sec. Keer halverwege. Leg op een bord. Verdeel eerst de chilispread en daarna de aubergine, paprika, munt, koriander en uitjes over de wraps. Serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Libanese wrap met gebakken aubergine en verse kruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Li­ba­ne­se wrap met ge­bak­ken au­ber­gi­ne en ver­se krui­den

1
1
  • 1 aubergine
  • ½ el tarwebloem

Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Meng de bloem met eventueel zout naar smaak erdoor.

2
2
  • 3 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aubergine 8 min. op hoog vuur.

3
3
  • 1 tl Euroma by Jonnie Boer chilimelange

Schep regelmatig om. Voeg de laatste minuut de chilimelange toe. Laat de aubergine uitlekken op een bord met daarop enkele lagen keukenpapier.

4
4
  • 1 groene paprika
  • 10 g verse munt
  • 10 g verse koriander

Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de muntblaadjes en koriander fijn.

5
5

Verhit een koekenpan zonder olie of boter.

6
6
  • 4 Libanese wraps
  • 1 el zonnebloemolie

Bestrijk de wraps aan beide kanten met de rest van de olie en bak 20 sec. Keer halverwege. Leg op een bord.

7
7
  • 4 el Mister Kitchen's v-spread chili-paprika
  • 4 el gebakken uitjes

Verdeel eerst de chilispread en daarna de aubergine, paprika, munt, koriander en uitjes over de wraps. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.