Mexi­caan­se oven­groen­te met een ge­bak­ken ei­tje

Easy does it! Waar zouden we zijn zonder oven?

(4) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Easy does it! Waar zouden we zijn zonder oven? 4 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de uien in parten en meng met de ovengroente, picadillo, de helft van de olie en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren. Snijd de koriander fijn. Verdeel de groente over de borden en leg op elk bord een gebakken ei. Serveer met wat crème fraîche ernaast en bestrooi met de koriander.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 46 2018 , Allerhande Box Week 31 2019 , Allerhande Box Week 19 2019

Mexicaanse ovengroente met een gebakken eitje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se oven­groen­te met een ge­bak­ken ei­tje

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 rode uien
  • 600 g ovengroente zoete aardappel, rode paprika en broccoli
  • 4½ tl Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo
  • 1 el milde olijfolie

Snijd de uien in parten en meng met de ovengroente, picadillo, de olie en eventueel zout.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

4
4
  • 1 el milde olijfolie
  • 4 middelgrote eieren
  • 15 g verse koriander

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren. Snijd de koriander fijn. Verdeel de groente over de borden en leg op elk bord een gebakken ei.

5
5
  • 200 ml crème fraîche light paprika-chili

Serveer met wat crème fraîche ernaast en bestrooi met de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.