Friet­je In­do­ne­sië met krui­di­ge top­ping

Met een bijzondere topping wordt een frietje een culinaire belevenis.

(1) waardeer
indonesisch bijgerecht Met een bijzondere topping wordt een frietje een culinaire belevenis. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen de mayonaise met het water en de gemalen kurkuma. Verdeel de satésaus over de friet. Besprenkel met de kurkumamayonaise en bestrooi met de gebakken uitjes en fijngesneden bladselderij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Frietje Indonesië met kruidige topping

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Friet­je In­do­ne­sië met krui­di­ge top­ping

1
1
  • 250 g kant-en-klare satésaus

Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl kraanwater
  • ½ tl gemalen kurkuma (koenjit)

Meng ondertussen de mayonaise met het water en de gemalen kurkuma.

3
3
  • 700 g verse Vlaamse friet
  • 4 el gebakken uitjes
  • 2 el verse selderij

Verdeel de satésaus over de friet. Besprenkel met de kurkumamayonaise en bestrooi met de gebakken uitjes en fijngesneden bladselderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.