bewaar
Indonesische filet met rijst en satésaus
Indonesische filet met rijst en satésaus
bewaar

Indonesische filet met rijst en satésaus

20 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

rijst

450 g

tuinerwten

2

uien

2 teentjes

knoflook

3 eetlepels

(zonnebloem)olie

2 schaaltjes

Indonesische filets

1 bak

kant-en-klare satésaus

4 eetlepels

zoete ketjap

1 theelepel

sambal

50 g

gebakken uitjes

Aan de slag

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Tuinerwten 10 min. zachtjes koken. Uien en knoflook pellen en snipperen. In braadpan 2 el olie verhitten en ui en knoflook zachtjes fruiten. In koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten en filets in 4 min. rondom bruin en gaarbakken. Saus 3 min. in magnetron (700 watt) verwarmen. Rijst bij uimengsel scheppen en 2 min. meebakken. Tuinerwten, ketjap en sambal door rijst scheppen en met zout en peper op smaak brengen. Met uitjes garneren en met filets en saus serveren.