bewaar
Gebakken rijst met kipfilet en satésaus
Gebakken rijst met kipfilet en satésaus
bewaar

Gebakken rijst met kipfilet en satésaus

20 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

verse selderie

1

paksoi

1

ui

4 tenen

knoflook

4 eetlepels

zonnebloemolie

300 g

kipfilet

1 zakje

peen julienne

1 pak

rijst

satésaus kant-en-klaar

Aan de slag

Selderie grof hakken. Paksoi in repen snijden. Ui en knoflook pellen. Ui en 3 tenen knoflook snipperen. 1 teen knoflook persen en mengen met 1 el olie, 1 tl zout en 1 tl peper. Kip in lengte doormidden snijden en elk stuk rondom met knoflookolie inwrijven. Kip in droge koekenpan in ca. 8 min. bruin en gaar bakken. 1 el olie in wok verhitten en hierin paksoi 3 min. roerbakken. 1/2 tl gesnipperde knoflook, zout en peper naar smaak toevoegen. Uit wok scheppen en afgedekt warmhouden. Wok drogen met keukenpapier. Rest olie verhitten en hierin ui en peen 3 min. bakken. Rest knoflook toevoegen. Rijst losroeren en erdoor scheppen, 2 min. roerbakken. 3/4 selderie en naar smaak zout en peper toevoegen. Satésaus verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking. Rijst en groenten naast elkaar op 4 borden scheppen. Kip ertussen leggen, saus erover scheppen en met selderie bestrooien.