Krui­den­bo­ter­rol­le­tjes

Leuk bij de borrel: rolletjes van casinobrood gevuld met kruidenboter.

  • borrelhapje
  • 6 stuks
  • 210 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(1) waardeer
borrelhapje Leuk bij de borrel: rolletjes van casinobrood gevuld met kruidenboter. 6 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • muffinvorm met 6 holten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de korstjes van het brood en halveer de sneetjes in de lengte. Maak 6 stroken van elk 4 halve sneetjes. Leg de sneetjes hierbij in elkaars lengte en laat de korte kanten een ½ cm overlappen. Rol met de deegroller over de overlappingen en druk deze zo goed aan. Keer de stroken om en rol nogmaals over de overlappingen.
  2. Besmeer elke strook met 1 el kruidenboter. Laat aan de lange zijden 1 cm vrij. Rol de stroken losjes op. Lijm eventueel met wat kruidenboter. Verdeel de rolletjes over de muffinvorm. Bak de kruidenboterrolletjes in het midden van de oven in ca. 10 min. licht goudbruin.

Tip:

Lekker bij een salade of de barbecue.

video

Krui­den­bo­ter­rol­le­tjes

leuk & snel - 00:26 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Juli 2018

Kruidenboterrolletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­den­bo­ter­rol­le­tjes

1
1
  • 12 sneetjes wit casinobrood

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de korstjes van het brood en halveer de sneetjes in de lengte.

2
2

Maak 6 stroken van elk 4 halve sneetjes. Leg de sneetjes hierbij in elkaars lengte en laat de korte kanten een ½ cm overlappen.

3
3

Rol met de deegroller over de overlappingen en druk deze zo goed aan. Keer de stroken om en rol nogmaals over de overlappingen.

4
4
  • 6 el kruidenboter

Besmeer elke strook met 1 el kruidenboter. Laat aan de lange zijden 1 cm vrij.

5
5

Rol de stroken losjes op. Lijm eventueel met wat kruidenboter. Verdeel de rolletjes over de muffinvorm.

6
6

Bak de kruidenboterrolletjes in het midden van de oven in ca. 10 min. licht goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.