Kronkels

borrelhapje
10 personen
3
37
Advertentie
Ingrediënten
- 5 plakjes bladerdeeg (diepvries pak à 10 plakjes)
- 1 eetlepel bloem
- 10 Frankfurters (blik 300 g of andere grote knakworsten)
Keukenspullen
- deegroller
- bakpapier
- gekleurde servetten
- plakband
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Haal het plastic van de bladerdeegplakjes af. Leg de plakjes op het aanrecht en laat ze even ontdooien. Strooi de bloem op het aanrecht. Haal de bakplaat uit de oven en bedek deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4.
- Rol elk plakje deeg op het aanrecht een beetje uit tot een rechte dunne lap. Snij elke lap deeg in 2 repen. Open het blik knakworsten en laat ze in een vergiet uitlekken. Leg de knakworsten op een snijplank en snij ze in de lengte voorzichtig in, maar niet helemaal doormidden.
- Rol de deegrepen als spiralen om de knakworsten heen. Leg de knakworsten op het bakpapier en bak het deeg in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en krokant.
- Laat de kronkels een beetje afkoelen en serveer ze met een servetje. Als je ze op een feestje buiten de deur wilt trakteren, wikkel je ze in de servetten en neem je ze zo mee. Koud zijn ze ook lekker!
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 230 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 10 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Uitdelers