Mum­mie­worst­jes

Frankfurters doen het altijd goed, zeker als ze zijn vermomd als mummie.

  • borrelhapje
  • 10 stuks
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(75) waardeer
borrelhapje Frankfurters doen het altijd goed, zeker als ze zijn vermomd als mummie. 10 stuks
3 75

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg gestapeld op een met bloem bestoven werkblad. Rol met de deegroller uit tot een lap van 30 x 30 cm. Snijd het deeg in 20 reepjes.
  2. Wikkel 2/3 van een stuk deeg om 2/3 van een worstje. Wikkel het andere stukje deeg als een tulband om het uiteinde van het worstje. Herhaal met de andere worstjes en leg op 2 met bakpapier beklede bakplaten.
  3. Klop het ei los en bestrijk het deeg met ei. Bak de mummieworstjes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en maak met de mosterd oogjes op de mummies. Serveer warm.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 620 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Mummieworstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mum­mie­worst­jes

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 5 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
  • 2 g tarwebloem

Leg het bladerdeeg gestapeld op een met bloem bestoven werkblad. Rol met de deegroller uit tot een lap van 30 x 30 cm. Snijd het deeg in 20 reepjes.

3
  • 20 Frankfurters knakworsten

Wikkel 2/3 van een stuk deeg om 2/3 van een worstje. Wikkel het andere stukje deeg als een tulband om het uiteinde van het worstje.

4

Herhaal met de andere worstjes en leg op 2 met bakpapier beklede bakplaten.

5
  • 1 middelgroot ei

Klop het ei los en bestrijk het deeg met ei. Bak de mummieworstjes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

6
  • 200 ml Franse mosterd

Neem uit de oven en maak met de mosterd oogjes op de mummies. Serveer warm. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.