bewaar
Rookworstbroodjes
Rookworstbroodjes
bewaar

Rookworstbroodjes

In de categorie 'waarom hebben we dit niet eerder bedacht?' presenteren we: rookworst-broodjes!

10 min. bereiden
25 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

15 porties

7 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

1

middelgroot ei

375 g

rookworst XXL

2 el

mosterd

Dit heb je nodig

  • bakpapier

In de categorie 'waarom hebben we dit niet eerder bedacht?' presenteren we: rookworst-broodjes!

Aan de slag

1

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los in een bakje.

2

Snijd de rookworst in 10 stukken (per 15 stuks) van ca. 3½ cm breed. Halveer elk stuk, zodat je 20 halve stukjes rookworst hebt.

3

Snijd de plakjes bladerdeeg elk in 3 stroken. Besmeer de helft van een strookje met mosterd. Leg een stukje rookworst op de mosterd, vouw het bladerdeeg over de worst en druk het deeg dicht met een vork. Maak met een mes twee inkepingen in de bovenkant en leg op de met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest van de rookworst.

4

Bestrijk alle broodjes met het bakkwastje met wat ei. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Rookworstbroodjes

Instructievideo - 00:37 min.