Gra­no­la-ont­bijt­muf­fins met kwark en fram­bo­zen

Kun je niet kiezen tussen granola of een muffin voor ontbijt? Dit is de oplossing!

  • ontbijt
  • 12 stuks
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 20 min. oventijd
(0) waardeer
ontbijt Kun je niet kiezen tussen granola of een muffin voor ontbijt? Dit is de oplossing! 12 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes
  • 12 papieren cupcakevormpjes

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Breek de eieren boven een kom en meng samen met de gecondenseerde melk met een mixer in 3 min. luchtig.
  2. Prak de banaan. Spatel de banaan, kaneel, het amandelmeel en de granola door het eimengsel. Doe de cupcakevormpjes in de muf­finvorm en verdeel het beslag erover. Bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat 1 uur a­fkoelen.
  3. Schep vlak voor serveren op elke muff­in 1 el kwark en leg er een framboos op.

bereidingstip:

Maak de muffins een dag van tevoren en bewaar in een afsluitbare bak. Zo blijven ze zeker 4 dagen goed. Maak pas vlak voor serveren af met de kwark en frambozen.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Granola-ontbijtmuffins met kwark en frambozen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gra­no­la-ont­bijt­muf­fins met kwark en fram­bo­zen

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 3 eieren
  • 250 ml gecondenseerde melk

Breek de eieren boven een kom en meng samen met de gecondenseerde melk met een mixer in 3 min. luchtig.

3
3
  • 1 rijpe banaan
  • 1 tl kaneel
  • 200 g amandelmeel
  • 250 g aardbei kokosnoot granola

Prak de banaan. Spatel de banaan, kaneel, het amandelmeel en de granola door het eimengsel.

4
4

Doe de cupcakevormpjes in de muf­finvorm en verdeel het beslag erover.

5
5

Bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat 1 uur a­fkoelen.

6
6
  • 200 g volle kwark
  • 150 g verse frambozen

Schep vlak voor serveren op elke muff­in 1 el kwark en leg er een framboos op.

bereidingstip:

Maak de muffins een dag van tevoren en bewaar in een afsluitbare bak. Zo blijven ze zeker 4 dagen goed. Maak pas vlak voor serveren af met de kwark en frambozen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.