Ba­na­nenij­staart met gra­no­la en fram­bo­zen

Granola is niet alleen lekker door de yoghurt of kwark: je maakt er ook de lekkerste ijstaarten mee!

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 170 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 8 uur wachten
(3) waardeer
nagerecht Granola is niet alleen lekker door de yoghurt of kwark: je maakt er ook de lekkerste ijstaarten mee! 12 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • cakeblik (ca. 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de bananen en snijd in stukjes. Doe in een plastic zak en leg minimaal 5 uur in de vriezer. Snijd de dadels in stukjes. Doe de bevroren stukjes banaan met de dadels en de melk in de keukenmachine en laat de machine draaien tot het ijs de consistentie heeft van softijs. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Bekleed het cakeblik met bakpapier en laat de randen ruim overhangen. Verdeel de helft van het bananenijs over de bodem en verdeel 75 g granola (bij 12 personen) en de helft van de gesmolten chocola erover. Herhaal deze stap. Vouw het bakpapier over het ijs en zet het ca. 3 uur in de vriezer.
  3. Stort de ijstaart op een schaal en verwijder het bakpapier. Garneer met de rest van de granola en de verse frambozen. Serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Bananenijstaart met granola en frambozen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­na­nenij­staart met gra­no­la en fram­bo­zen

1
1
  • 4 bananen

Pel de bananen en snijd in stukjes. Doe in een plastic zak en leg minimaal 5 uur in de vriezer.

2
2
  • 3 medjouldadels

Snijd de dadels in stukjes.

3
3
  • 150 ml volle melk

Doe de bevroren stukjes banaan met de dadels en de melk in de keukenmachine en laat de machine draaien tot het ijs de consistentie heeft van softijs.

4
4
  • 100 g pure chocolade 72%

Smelt de chocolade au bain-marie.

5
5

Bekleed het cakeblik met bakpapier en laat de randen ruim overhangen.

6
6
  • 75 g Eat Natural granooolala cacao & almond

Verdeel de helft van het bananenijs over de bodem en verdeel de granola en de helft van de gesmolten chocola erover.

7
7
  • 75 g Eat Natural granooolala cacao & almond

Herhaal de vorige stap.

8
8

Vouw het bakpapier over het ijs en zet het ca. 3 uur in de vriezer.

9
9

Stort de ijstaart op een schaal en verwijder het bakpapier.

10
10
  • 62½ g Eat Natural granooolala cacao & almond
  • 75 g verse frambozen

Garneer met de rest van de granola en de verse frambozen. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.