Pit­ti­ge avo­ca­do­saus met li­moen

Of brood of bij groente en vlees: het schaaltje met deze saus is zeker weten als eerste leeg.

(0) waardeer
bijgerecht Of brood of bij groente en vlees: het schaaltje met deze saus is zeker weten als eerste leeg. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de eetrijpe avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe in een hoge beker. Pers de limoen uit en voeg het sap toe, samen met het water. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Halveer de jalapeñopeper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in zo klein mogelijke stukjes. Roer de jalapeño door de avocadosaus en breng eventueel op smaak met zout.

Tip:

Jalapeñopeper is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt de saus ook maken met rode peper.

serveertip:

Lekker als dip bij maiskolven, eventueel bestrooid met 1 paarse bosui (in ringetjes gesneden).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Pittige avocadosaus met limoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge avo­ca­do­saus met li­moen

1
1
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de eetrijpe avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe in een hoge beker.

2
2
  • 1 limoen
  • 2 el water

Pers de limoen uit en voeg het sap toe, samen met het water.

3
3

Pureer met een staafmixer tot een gladde saus.

4
4
  • 1 jalapeñopeper

Halveer de jalapeñopeper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in zo klein mogelijke stukjes.

5
5

Roer de jalapeño door de avocadosaus en breng eventueel op smaak met zout. Schep in een mooi bakje.

serveertip:

Lekker als dip bij maiskolven, eventueel bestrooid met 1 paarse bosui (in ringetjes gesneden).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.