Zalm­spie­sen met so­ja­gla­ze

Niet alleen mooi, dat glansje, maar ook verschrikkelijk lekker.

(3) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Niet alleen mooi, dat glansje, maar ook verschrikkelijk lekker. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • 4 satéprikkers of spiesen
  • BBQ kwast

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan met een firestarter of one minute lighter. Na 10 min. is de barbecue klaar voor gebruik. Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm. Halveer de zalmfilets in de lengte en snijd elke helft in 4 blokjes. Rijg de bosui en zalm om en om aan de spiesen of prikkers. Meng de ketjap in een kommetje met de sesamolie tot een sojaglaze.
  2. Leg de zalmspiesen op de barbecue, bestrijk ze met het kwastje met de sojaglaze en gril ze 3 min. Keer elke minuut en bestrijk opnieuw met de glaze. Halveer ondertussen de struikjes paksoi en gril 4 min. op de barbecue. Keer halverwege. Neem de spiesen en paksoi van de barbecue. Verdeel de spiezen over de borden en bestrooi ze met de gebakken uitjes. Besprenkel de paksoi met de chilisaus.

serveertip:

Lekker met AH Maaltijdsalade met garnalen, noedels en oosterse vinaigrette (schaal 450 g).

serveertip:

Serveer bij dit gerecht een frisse Grolsch Session IPA3.5% (flesje 30 cl).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Zalmspiesen met sojaglaze

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­spie­sen met so­ja­gla­ze

1
1

Steek de barbecue aan met een firestarter of one minute lighter. Na 10 min. is de barbecue klaar voor gebruik.

2
2
  • 3 bosuitjes
  • 320 g zalmfilets

Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm. Halveer de zalmfilets in de lengte en snijd elke helft in 4 blokjes.

3
3

Rijg de bosui en zalm om en om aan de spiesen of prikkers.

4
4
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el sesamolie

Meng de ketjap in een kommetje met de sesamolie tot een sojaglaze.

5
5

Leg de zalmspiesen op de barbecue, bestrijk ze met het kwastje met de sojaglaze en gril ze 3 min. Keer elke minuut en bestrijk opnieuw met de glaze.

6
6
  • 4 Shanghai paksoi

Halveer ondertussen de struikjes paksoi en gril 4 min. op de barbecue. Keer halverwege. Neem de spiesen en paksoi van de barbecue.

7
7
  • 4 el gebakken uitjes
  • 4 el zoete chilisaus

Verdeel de spiezen over de borden en bestrooi ze met de gebakken uitjes. Besprenkel de paksoi met de chilisaus.

serveertip:

Lekker met AH Maaltijdsalade met garnalen, noedels en oosterse vinaigrette (schaal 450 g).

serveertip:

Serveer bij dit gerecht een frisse Grolsch Session IPA3.5% (flesje 30 cl).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.