Hol­land­se bur­ger met zelf­ge­maak­te fri­tes & knap­pe­ri­ge rauw­kost­sa­la­de

(5) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Boen de aardappelen schoon, snijd in frites en schep om met de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Leg de broodjes de laatste 3 min. op een rooster onder de frites.
  3. Snijd ondertussen de uien in ringen. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 14-18 min. Keer halverwege. Gril de ui de laatste 5 min. mee. Leg in de laatste minuut op elke burger een plakje rookkaas.
  4. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en prak met een vork.
  5. Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Meng de rest van de olie met de mosterd en azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de appel met de andijvie, de rauwkost Amsterdamse ui en de vinaigrette.
  6. Neem de frites en broodjes uit de oven. Halveer de broodjes overlangs. Beleg de onderste helften achtereenvolgens met de rest van de andijvie, een burger, de hamburgerplakjes, ui en het eikruim. Dek af met de bovenste helften van de broodjes en serveer met de frites en salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 890 kcal
  • eiwit 49 g
  • koolhydraten 92 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 21-22

Hollandse burger met zelfgemaakte frites & knapperige rauwkostsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se bur­ger met zelf­ge­maak­te fri­tes & knap­pe­ri­ge rauw­kost­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 kg vastkokende aardappel
  • 1 el traditionele olijfolie

Boen de aardappelen schoon, snijd in frites en schep om met de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout.

3
3
  • 4 kaas-uienbollen

Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Leg de broodjes de laatste 3 min. op een rooster onder de frites.

4
4
  • 2 uien
  • 4 Black Angus burgers

Snijd ondertussen de uien in ringen. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 14-18 min. Keer halverwege.

5
5
  • 4 plakjes rookkaas 45+

Gril de ui de laatste 5 min. mee. Leg in de laatste minuut op elke burger een plakje rookkaas.

6
6
  • 2 middelgrote eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en prak met een vork.

7
7
  • 2 appels

Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne).

8
8
  • 2 el traditionele olijfolie
  • ½ el mosterd
  • 1 el azijn

Meng de olie met de mosterd en azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 200 g gesneden andijvie
  • 150 g rauwkost Amsterdamse ui

Meng de appel met de andijvie, de rauwkost Amsterdamse ui en de vinaigrette.

10
10

Neem de frites en broodjes uit de oven. Halveer de broodjes overlangs.

11
11
  • 50 g gesneden andijvie
  • 235 ml Kesbeke Amsterdamse hamburgerplakjes

Beleg de onderste helften achtereenvolgens met de andijvie, een burger, de hamburgerplakjes, ui en het eikruim.

12
12

Dek af met de bovenste helften van de broodjes en serveer met de frites en salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.