Cho­co­la­de­piz­za

Pizzafan? Vervang het hartige beleg dan ook eens door zoet beleg. Lekker als toetje!

  • nagerecht
  • 2 stuks
  • 780 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(2) waardeer
nagerecht Pizzafan? Vervang het hartige beleg dan ook eens door zoet beleg. Lekker als toetje! 2 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakkwast
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Bestuif het werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 2 porties (bij 2 stuks), rol met een deegroller uit tot ronde platte lappen/broodjes van 20 cm doorsnede.
  2. Bestrijk het deeg met een bakkwast aan beide kanten licht met de olijfolie. Verdeel de lappen deeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in 12-15 min. licht goudbruin en gaar.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3-4 min. goudbruin. Hak grof. Snijd de aardbeien in plakjes. Neem de pizza’s uit de oven en besmeer met de hazelnootpasta. Beleg met de aardbeien, hazelnoten en de blaadjes van de munt.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2018

Chocoladepizza

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­piz­za

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • ¼ tl zout
  • 125 g Griekse yoghurt

Doe het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.

3
3
  • 1 el bloem

Bestuif het werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 2 porties, rol met een deegroller uit tot ronde platte lappen/broodjes van 20 cm doorsnede.

4
4
  • ½ el milde olijfolie

Bestrijk het deeg met een bakkwast aan beide kanten licht met de olijfolie.

5
5

Verdeel de lappen deeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in 12-15 min. licht goudbruin en gaar.

6
6
  • 2 el hazelnoten
  • 125 g Hollandse aardbeien

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3-4 min. goudbruin. Hak grof. Snijd de aardbeien in plakjes.

7
7
  • 4 el hazelnootpasta
  • 1 takje verse munt

Neem de pizza’s uit de oven en besmeer met de hazelnootpasta. Beleg met de aardbeien, hazelnoten en de blaadjes van de munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.