bewaar
Chocoladepizza
Chocoladepizza
bewaar

Chocoladepizza

Pizzafan? Vervang het hartige beleg dan ook eens door zoet beleg. Lekker als toetje!

15 min. bereiden
15 min. oventijd
11waarderingen

Ingrediënten

2 porties

150 g

zelfrijzend bakmeel

¼ tl

zout

125 g

Griekse yoghurt

1 el

milde olijfolie

2 el

hazelnoten

125 g

aardbeien

1 takje

verse munt

4 el

hazelnootpasta

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakkwast

  • bakpapier

Pizzafan? Vervang het hartige beleg dan ook eens door zoet beleg. Lekker als toetje!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.

2

Bestuif het werkblad met wat bakmeel. Verdeel het deeg in 2 porties en rol elke portie uit tot een ronde lap van Ø 20 cm. Bestrijk het deeg met het bakkwastje aan beide kanten licht met de olie. Verdeel de lappen deeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in ca. 15 min. licht goudbruin en gaar.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3-4 min. goudbruin. Hak de noten grof. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes. Haal de blaadjes van het takje munt.

4

Neem de pizza’s uit de oven en besmeer met de hazelnootpasta. Beleg met de aardbeien, hazelnoten en strooi de muntblaadjes erover.

Chocoladepizza met aardbeien

Instructievideo - 00:33 min.