Cho­co­la­de­piz­za

Pizzafan? Vervang het hartige beleg dan ook eens door zoet beleg. Lekker als toetje!

  • nagerecht
  • 2 stuks
  • 680 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(8) waardeer
nagerecht Pizzafan? Vervang het hartige beleg dan ook eens door zoet beleg. Lekker als toetje! 2 stuks
4 8

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakkwast
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.
  2. Bestuif het werkblad met wat bakmeel. Verdeel het deeg in 2 porties en rol elke portie uit tot een ronde lap van Ø 20 cm. Bestrijk het deeg met het bakkwastje aan beide kanten licht met de olie. Verdeel de lappen deeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in ca. 15 min. licht goudbruin en gaar.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3-4 min. goudbruin. Hak de noten grof. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes. Haal de blaadjes van het takje munt.
  4. Neem de pizza’s uit de oven en besmeer met de hazelnootpasta. Beleg met de aardbeien, hazelnoten en strooi de muntblaadjes erover.
video

Cho­co­la­de­piz­za met aard­bei­en

recipevideo - 00:33 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Chocoladepizza

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­piz­za

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • ¼ tl zout
  • 125 g Griekse yoghurt

Doe het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.

3
3

Bestuif het werkblad met wat bakmeel. Verdeel het deeg in 2 porties en rol elke portie uit tot een ronde lap van Ø 20 cm.

4
4
  • 1 el milde olijfolie

Bestrijk het deeg met het bakkwastje aan beide kanten licht met de olie.

5
5

Verdeel de lappen deeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in ca. 15 min. licht goudbruin en gaar.

6
6
  • 2 el hazelnoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3-4 min. goudbruin. Hak de noten grof.

7
7
  • 125 g aardbeien
  • 1 takje verse munt

Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes. Haal de blaadjes van het takje munt.

8
8
  • 4 el hazelnootpasta

Neem de pizza’s uit de oven en besmeer met de hazelnootpasta. Beleg met de aardbeien, hazelnoten en strooi de muntblaadjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.