bewaar
Klassieke burger van Ter Marsch
Klassieke burger van Ter Marsch
bewaar

Klassieke burger van Ter Marsch

Olaf Oldenburgs burgers zijn wereldberoemd en nu kun je ze ook gewoon zelf maken.

25 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

45 g

Two Chicks eiwit

40 g

volle yoghurt

10 g

witte balsamicoazijn

1 tl

kerriepoeder

180 g

zonnebloemolie

600 g

ribeye

1

kropsla

1

ui

2

trostomaten

4

hamburgerbroodjes

100 g

boeren belegen kaasplakken

12

augurkplakjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  • grillpan

  • sateprikkers

Olaf Oldenburgs burgers zijn wereldberoemd en nu kun je ze ook gewoon zelf maken.

Aan de slag

1

Doe het eiwit, de yoghurt, balsamicoazijn en kerriepoeder in een hoge beker en mix met de staafmixer, terwijl je de olie in een dun straaltje toevoegt, tot een dikke crème. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

2

Snijd de ribeye met een scherp keukenmes eerst in kleine stukjes en hak het vlees dan verder klein. Voeg peper en zout naar smaak toe en kneed het vlees even met de hand door zodat het vlees en vet mooi vermengen. Vorm er de burgers van.

3

Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en snijd de krop in vieren. Verwijder de kern, maar zorg dat de overige bladeren aan elkaar blijven zitten. Was en droog de sla.

4

Snijd de ui in plakken van een ½ cm. Verhit de grillpan en gril de plakken ui ca. 5 min. tot ze glazig zijn. Keer halverwege. Snijd ondertussen de tomaten in plakken van een ½ cm. Neem de uien uit de pan. Halveer de broodjes en gril ze op de snijkant tot er mooie grillstrepen ontstaan.

5

Gril de burgers ca. 6 min. tot ze medium gaar zijn. Keer na 3 min. en leg er de kaas op. Leg de burgers op een bord en laat 3 min. rusten. Besmeer ondertussen de snijkanten van de broodjes met de kerriecrème. Leg de porties sla op de onderkanten van de broodjes en de burgers met kaas daarop. Verdeel er de ui, tomaat en augurk over. Leg de bovenkanten van de broodjes erop en zet vast met een satéprikker.

tip

algemeenMet de rest van het eiwit kun je heerlijke meringues maken. Dat recept vind je elders op deze website.

serveertipDe kerriecrème die over is kun je gebruiken als fritessaus.

serveertipLekker met zelfgemaakte frites.