Klas­sie­ke bur­ger van Ter Mar­sch

Olaf Oldenburgs burgers zijn wereldberoemd en nu kun je ze ook gewoon zelf maken.

(3) waardeer
hoofdgerecht Olaf Oldenburgs burgers zijn wereldberoemd en nu kun je ze ook gewoon zelf maken. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • grillpan
  • 4 sateprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het eiwit, de yoghurt, balsamicoazijn en kerriepoeder in een hoge beker en mix met de staafmixer, terwijl je de olie in een dun straaltje toevoegt, tot een dikke crème. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  2. Snijd de ribeye met een scherp keukenmes eerst in kleine stukjes en hak het vlees dan verder klein. Voeg peper en zout naar smaak toe en kneed het vlees even met de hand door zodat het vlees en vet mooi vermengen. Vorm er de burgers van.
  3. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en snijd de krop in vieren. Verwijder de kern, maar zorg dat de overige bladeren aan elkaar blijven zitten. Was en droog de sla.
  4. Snijd de ui in plakken van een ½ cm. Verhit de grillpan en gril de plakken ui ca. 5 min. tot ze glazig zijn. Keer halverwege. Snijd ondertussen de tomaten in plakken van een ½ cm. Neem de uien uit de pan. Halveer de broodjes en gril ze op de snijkant tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  5. Gril de burgers ca. 6 min. tot ze medium gaar zijn. Keer na 3 min. en leg er de kaas op. Leg de burgers op een bord en laat 3 min. rusten. Besmeer ondertussen de snijkanten van de broodjes met de kerriecrème. Leg de porties sla op de onderkanten van de broodjes en de burgers met kaas daarop. Verdeel er de ui, tomaat en augurk over. Leg de bovenkanten van de broodjes erop en zet vast met een satéprikker.

Tip:

Met de rest van het eiwit kun je heerlijke meringues maken. Dat recept vind je elders op deze website.

serveertip:

De kerriecrème die over is kun je gebruiken als fritessaus.

serveertip:

Lekker met zelfgemaakte frites.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Klassieke burger van Ter Marsch

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Klas­sie­ke bur­ger van Ter Mar­sch

1
1
  • 45 g Two Chicks eiwitten
  • 40 g volle yoghurt
  • 10 g witte balsamicoazijn
  • 1 tl kerriepoeder

Doe het eiwit, de yoghurt, balsamicoazijn en kerriepoeder in een hoge beker.

2
2
  • 180 g zonnebloemolie

Mix met de staafmixer terwijl je de olie in een dun straaltje toevoegt, tot een dikke crème. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

3
3
  • 600 g ribeye

Snijd de ribeye met een scherp keukenmes eerst in kleine stukjes en hak het vlees dan verder klein.

4
4

Voeg peper en zout naar smaak toe en kneed het vlees even met de hand door zodat het vlees en vet mooi vermengen. Vorm er de burgers van.

5
5
  • 1 kropsla

Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en snijd de krop in vieren.

6
6

Verwijder de kern, maar zorg dat de overige bladeren aan elkaar blijven zitten. Was en droog de sla.

7
7
  • 1 ui

Snijd de ui in plakken van een ½ cm. Verhit de grillpan en gril de plakken ui ca. 5 min. tot ze glazig zijn. Keer halverwege.

8
8
  • 2 trostomaten

Snijd ondertussen de tomaten in plakken van een ½ cm. Neem de uien uit de pan.

9
9
  • 4 hamburgerbroodjes

Halveer de broodjes en gril ze op de snijkant tot er mooie grillstrepen ontstaan.

10
10
  • 100 g boeren belegen kaasplakken

Gril de burgers ca. 6 min. tot ze medium gaar zijn. Keer na 3 min. en leg er de kaas op. Leg de burgers op een bord en laat 3 min. rusten.

11
11

Besmeer ondertussen de snijkanten van de broodjes met de kerriecrème.

12
12
  • 12 augurkplakjes

Leg de porties sla op de onderkanten van de broodjes en de burgers met kaas daarop. Verdeel er de ui, tomaat en augurk over.

13
13

Leg de bovenkanten van de broodjes erop en zet vast met een satéprikker.

serveertip:

De kerriecrème die over is kun je gebruiken als fritessaus.

serveertip:

Lekker met zelfgemaakte frites.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.