Quinoa-bul­gur­sa­la­de met ge­pic­kel­de groen­ten en avo­ca­dodres­sing

We gaan een stapje verder voor deze salade deluxe: kant-en-klaar vervangen we door gepickeld en van avocado maken we een dressing.

(8) waardeer
hoofdgerecht We gaan een stapje verder voor deze salade deluxe: kant-en-klaar vervangen we door gepickeld en van avocado maken we een dressing. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bietjes in blokjes. Snijd de koolrabi in plakken van een ½ cm en de plakken in staafjes van een ½ cm. Snijd de rode ui in dunne parten. Doe de biet, koolrabi en ui in een ruime kom.
  2. Breng het water aan de kook en schenk het kokende water over de biet, koolrabi en ui. Laat 2 min. staan. Meng ondertussen de rodewijnazijn met het zout en de suiker. Giet de groenten af en meng de azijn erdoor. Laat minimaal 15 min. staan, maar langer mag ook (pickelen).
  3. Kook de eieren 6½ min. zodat het eiwit gestold en de dooier nog zacht is. Laat schrikken en pel.
  4. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Doe in een hoge beker. Voeg de helft van de kappertjes en 2 el van het pickelvocht (per 4 personen) van de groenten toe en maal met de staafmixer tot een dikke dressing. Snijd of knip de bieslook in kleine stukjes en meng door de dressing. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is. Breng op smaak met peper.
  5. Doe de quinoa-bulgurmix in een ruime schaal en meng de veldsla erdoor. Giet de gepickelde groenten af en meng door de salade. Halveer de eieren en verdeel samen met de avocadodressing over de salade. Bestrooi met de rest van de kappertjes en de pijnboompitten.

variatietip:

Je kunt de koolrabi in deze salade ook prima vervangen door partjes friszure appel, bijv. granny smith.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Quinoa-bulgursalade met gepickelde groenten en avocadodressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa-bul­gur­sa­la­de met ge­pic­kel­de groen­ten en avo­ca­dodres­sing

1
1
  • 400 g gekookte bietjes
  • 1 koolrabi
  • 1 rode ui

Snijd de bietjes in blokjes. Snijd de koolrabi in plakken van een ½ cm en de plakken in staafjes van een ½ cm. Snijd de rode ui in dunne parten.

2
2

Doe de biet, koolrabi en ui in een ruime kom.

3
3
  • 1 liter kraanwater

Breng het water aan de kook en schenk het kokende water over de biet, koolrabi en ui. Laat 2 min. staan.

4
4
  • 100 ml rodewijnazijn
  • 1 tl zout
  • 2 tl suiker

Meng ondertussen de rodewijnazijn met het zout en de suiker. Giet de groenten af en meng de azijn erdoor.

5
5

Laat minimaal 15 min. staan, maar langer mag ook (pickelen).

6
6
  • 4 middelgrote eieren

Kook de eieren 6½ min. zodat het eiwit gestold en de dooier nog zacht is. Laat schrikken en pel.

7
7
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Doe in een hoge beker.

8
8
  • 1 el kappertjes

Voeg de kappertjes en een deel van het pickelvocht van de groenten toe en maal met de staafmixer tot een dikke dressing.

9
9
  • 10 g verse bieslook

Snijd of knip de bieslook in kleine stukjes en meng door de dressing. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is. Breng op smaak met peper.

10
10
  • 250 g gekookte quinoa-bulgurmix
  • 85 g veldsla

Doe de quinoa-bulgurmix in een ruime schaal en meng de veldsla erdoor. Giet de gepickelde groenten af en meng door de salade.

11
11
  • 1 el kappertjes
  • 50 g geroosterde pijnboompitten

Halveer de eieren en verdeel samen met de avocadodressing over de salade. Bestrooi met de rest van de kappertjes en de pijnboompitten.

variatietip:

Je kunt de koolrabi in deze salade ook prima vervangen door partjes friszure appel, bijv. granny smith.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.