Thai­se cham­pig­non-ko­kos­soep met rijst (AD­VER­TORIAL)

Met een kom van deze champignon-kokossoep waan je je in de straten van Bangkok.

(1) waardeer
thais hoofdgerecht Met een kom van deze champignon-kokossoep waan je je in de straten van Bangkok. 4 personen
4 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kastanjechampignons in parten en scheur de oesterzwammen in grote stukken.
  2. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de champignons en zwammen met de tom ka kruidenpasta 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken.
  3. Snijd ondertussen de limoen in parten, de koriander grof en de peper in ringetjes en doe in schaaltjes. Schep de rijst in een kom. Serveer de soep apart.

combinatietip:

Lekker met een frisse salade van komkommer, 2 el rijstazijn, 1 el limoensap en -rasp en een ½ el sesamzaadjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 12  g
  • natrium 600 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Thaise champignon-kokossoep met rijst (ADVERTORIAL)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se cham­pig­non-ko­kos­soep met rijst (AD­VER­TORIAL)

1
1
  • 200 g Fair Trade Original Biologische pandanrijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 250 g kastanjechampignons
  • 150 g oesterzwammen

Snijd ondertussen de kastanjechampignons in parten en scheur de oesterzwammen in grote stukken.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 70 g Fair Trade Original Thaise tom kha

Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de champignons en zwammen met de tom ka kruidenpasta 3 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 270 ml Fair Trade Original Biologische kokosmelk
  • 550 ml water

Voeg de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken.

5
5
  • 1 limoen
  • 15 g verse koriander
  • 1 verse rode peper

Snijd ondertussen de limoen in parten, de koriander grof en de peper in ringetjes en doe in schaaltjes. Schep de rijst in een kom.

6
6

Serveer de soep apart.

combinatietip:

Lekker met een frisse salade van komkommer, 2 el rijstazijn, 1 el limoensap en -rasp en een ½ el sesamzaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.