Cris­py marsh­mal­lowsnor­ren

Op zoek naar een leuk hapje voor een (kinder)feestje? Dat zit wel snor.

  • borrelhapje
  • 15 stuks
  • 100 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(0) waardeer
borrelhapje Op zoek naar een leuk hapje voor een (kinder)feestje? Dat zit wel snor. 15 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)
  • bakpapier
  • uitsteker snor
  • 15 satéprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de marshmallows toe en laat al roerend helemaal smelten. Zet het vuur uit. Voeg de gepofte tarwe toe en roer totdat de tarwe helemaal bedekt is met het marshmallowmengsel.
  2. Leg een vel bakpapier in de schaal en schep het marshmallowmengsel erin. Dat is nu erg kleverig. Wrijf je handen in met de arachideolie en druk de tarwekorrels goed aan in de schaal. Bestrooi het lauwwarme mengsel met het decoratiestrooisel en duw de mini-Smarties erin (gelijkmatig verdeeld over het oppervlak). Laat 2 uur onafgedekt afkoelen en drogen.
  3. Steek met de uitsteker snorren uit de crispy marshmallows. Steek elke snor op een satéprikker. Zet de snorren in een vaasje of steek ze in een stuk oase (steekschuim).

Tip:

Gepofte tarwe met honing is alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Ga je voor nóg meer kleur? Vervang de gepofte tarwe dan door gekleurde plofrijst (zakje 240 g, Candy Man Manna).

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Crispy marshmallowsnorren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cris­py marsh­mal­lowsnor­ren

1
1
  • 40 g ongezouten roomboter
  • 265 g marshmallows

Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de marshmallows toe en laat al roerend helemaal smelten. Zet het vuur uit.

2
2
  • 150 g gepofte tarwe met honing

Voeg de gepofte tarwe toe en roer totdat de tarwe helemaal bedekt is met het marshmallowmengsel.

3
3

Leg een vel bakpapier in de schaal en schep het marshmallowmengsel erin. Dat is nu erg kleverig.

4
4
  • 1 tl arachideolie

Wrijf je handen in met de arachideolie en druk de tarwekorrels goed aan in de schaal.

5
5
  • 2 el Dr. Oetker decoratiestrooisel
  • 1 doosje mini-Smarties

Bestrooi het lauwwarme mengsel met het decoratiestrooisel en duw de mini-Smarties erin (gelijkmatig verdeeld over het oppervlak).

6
6

Laat 2 uur onafgedekt afkoelen en drogen.

7
7

Steek met de uitsteker snorren uit de crispy marshmallows. Steek elke snor op een satéprikker.

8
8

Zet de snorren in een vaasje of steek ze in een stuk oase (steekschuim).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.