bewaar
Schouderkarbonade met appel en tijmjus
Schouderkarbonade met appel en tijmjus
bewaar

Schouderkarbonade met appel en tijmjus

De appels geven een lekker zoet/zuur smaakcontrast waardoor het vlees nog lekker is.

15 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

scharrelschouderkarbonaden

80 g

ongezouten roomboter

6 takjes

verse tijm

2

Elstar appels

75 ml

water

De appels geven een lekker zoet/zuur smaakcontrast waardoor het vlees nog lekker is.

Aan de slag

1

Dep de karbonaden droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit ¼ van de boter in een koekenpan en bak de karbonaden in 10 min. goudbruin. Keer na 5 min. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.

2

Boen de appels schoon, snijd ongeschild in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in 3 stukken. Verhit in een andere koekenpan ¼ van de boter en bak de appelpartjes op middelhoog vuur goudbruin. Haal de karbonaden uit de pan, leg op een bord en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie.

3

Verhit de rest van de boter in de pan waarin het vlees is gebakken, voeg de tijmblaadjes en het water toe. Breng aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de karbonaden en appelpartjes met de jus.

tip

combinatietipLekker met aardappelpuree.