Schou­der­kar­bo­na­de met ap­pel en tijm­jus

(7) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
5 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep de karbonaden droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak de karbonaden in 10 min. goudbruin. Keer na 5 min. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Boen de appels schoon, snijd ongeschild in 4 parten en verwijder het klokhuis. Snijd elke part in de lengte in 3 stukken.
  2. Verhit in een andere koekenpan 20 g boter en bak de appelpartjes op middelhoog vuur goudbruin. Haal de karbonaden uit de pan, leg op een bord en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie. Verhit de rest van de boter in de pan waarin het vlees is gebakken, voeg de tijmblaadjes en 75 ml water toe. Breng aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Serveer de karbonaden en appelpartjes in de jus.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Schouderkarbonade met appel en tijmjus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schou­der­kar­bo­na­de met ap­pel en tijm­jus

1
1
  • 4 scharrelschouderkarbonaden

Dep de karbonaden droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout.

2
2
  • 20 g boter

Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak de karbonaden in 10 min. goudbruin. Keer na 5 min.

3
3
  • 2 friszoete appels
  • 6 takjes tijm

Haal ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Boen de appels schoon, snijd ongeschild in 4 parten en verwijder het klokhuis.

4
4

Snijd elke part in de lengte in 3 stukken.

5
5
  • 20 g boter

Verhit in een andere koekenpan 20 g boter en bak de appelpartjes op middelhoog vuur goudbruin.

6
6

Haal de karbonaden uit de pan, leg op een bord en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie.

7
7
  • 40 g boter

Verhit de rest van de boter in de pan waarin het vlees is gebakken, voeg de tijmblaadjes en 75 ml water toe.

8
8

Breng aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Serveer de karbonaden en appelpartjes in de jus.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.