bewaar
Gemarineerde tomatensalade met basilicum en mozzarella
Gemarineerde tomatensalade met basilicum en mozzarella
bewaar

Gemarineerde tomatensalade met basilicum en mozzarella

Nodig: een kom, olijfolie en knoflook. Dan heb je in no time de beste tomatensalade ooit.

5 min. bereiden
30 min. wachten
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ teen

knoflook

200 g

tomatenmix

4

tastytom-trostomaten

1 mespunt

zout

½ tl

suiker

½ el

rodewijnazijn

2 el

extra vierge olijfolie

15 g

verse basilicum

125 g

buffelmozzarella

Nodig: een kom, olijfolie en knoflook. Dan heb je in no time de beste tomatensalade ooit.

Aan de slag

1

Wrijf met het snijvlak van de knoflook de binnenkant van de saladeschaal in. Halveer de tomatenmix en snijd de tastytom-trostomaten in plakken. Doe in de schaal. Voeg het zout, de suiker, rodewijnazijn en de helft van de olijfolie toe en schep alles voorzichtig door elkaar.

2

Laat 30 min. staan. Scheur de blaadjes van het basilicum grof. Scheur de (buffel)mozzarella in stukken en verdeel samen met het basilicum over de salade. Bestrooi met zwarte peper en besprenkel met de rest van de extra vierge olijfolie.

variatietipSnijd gemarineerde tomaten ook eens in blokjes en schep door de gekookte spaghetti. Parmezaanse kaas en fijngesneden basilicum erbij...lekkerder bestaat niet.