Ge­ma­ri­neer­de to­ma­ten­sa­la­de met ba­si­li­cum en moz­za­rel­la

Nodig: een kom, olijfolie en knoflook. Dan heb je in no time de beste tomatensalade ooit.

(4) waardeer
bijgerecht Nodig: een kom, olijfolie en knoflook. Dan heb je in no time de beste tomatensalade ooit. 4 personen
5 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Wrijf met het snijvlak van de knoflook de binnenkant van de saladeschaal in. Halveer de tomatenmix en snijd de tastytom-trostomaten in plakken. Doe in de schaal. Voeg het zout, de suiker, rodewijnazijn en de helft van de olijfolie toe en schep alles voorzichtig door elkaar.
  2. Laat 30 min. staan. Scheur de blaadjes van het basilicum grof. Scheur de (buffel)mozzarella in stukken en verdeel samen met het basilicum over de salade. Bestrooi met zwarte peper en besprenkel met de rest van de extra vierge olijfolie.

variatietip:

Snijd gemarineerde tomaten ook eens in blokjes en schep door de gekookte spaghetti. Parmezaanse kaas en fijngesneden basilicum erbij...lekkerder bestaat niet.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 5  g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gemarineerde tomatensalade met basilicum en mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­ma­ri­neer­de to­ma­ten­sa­la­de met ba­si­li­cum en moz­za­rel­la

1
1
  • ½ teen knoflook

Wrijf met het snijvlak van de knoflook de binnenkant van de saladeschaal in.

2
2
  • 200 g tomatenmix
  • 4 tastytom-trostomaten

Halveer de tomatenmix en snijd de tastytom-trostomaten in plakken.

3
3
  • 1 mespunt zout
  • ½ tl suiker
  • ½ el rodewijnazijn
  • 1 el extra vierge olijfolie

Doe in de schaal. Voeg het zout, de suiker, rodewijnazijn en de olijfolie toe en schep alles voorzichtig door elkaar.

4
4
  • 15 g verse basilicum

Laat 30 min. staan. Scheur de blaadjes van het basilicum grof.

5
5
  • 125 g buffelmozzarella

Scheur de (buffel)mozzarella in stukken en verdeel samen met het basilicum over de salade.

6
6
  • 1 el extra vierge olijfolie

Bestrooi met zwarte peper en besprenkel met de rest van de extra vierge olijfolie.

variatietip:

Snijd gemarineerde tomaten ook eens in blokjes en schep door de gekookte spaghetti. Parmezaanse kaas en fijngesneden basilicum erbij...lekkerder bestaat niet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.