Gemarineerde tomatensalade met mini-buffelmozzarella
Ook tomaten houden ervan gemarineerd te worden! Lekker in een salade met mini-buffelmozzarella.
290 kcal
5 min. bereiden, 30 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
½ teen
200 g
4
¼ tl
½ tl
½ el
3 el
15 g
250 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2022 nr. 03 - Geef kleur aan de lente
2018 nr. 04 - Lang leve de keukenkoning(in)
2018 week 15-16 - 2018 week 15-16
Wrijf met het snijvlak van de knoflook de binnenkant van de saladeschaal in. Halveer de tomatenmix en snijd de tastytom-trostomaten in plakken. Doe in de schaal. Voeg het zout, de suiker, rodewijnazijn en de helft van de olijfolie toe en schep alles voorzichtig door elkaar.
Laat 30 min. staan. Scheur de blaadjes van het basilicum grof. Verdeel de mozzarellabolletjes samen met het basilicum over de salade. Bestrooi met zwarte peper en besprenkel met de rest van de olie.
- combinatietipLekker met volkorenbrood. Het recept is dan niet meer glutenvrij.
- variatietipSnijd gemarineerde tomaten ook eens in blokjes en schep door de gekookte spaghetti. Parmezaanse kaas en fijngesneden basilicum erbij...lekkerder bestaat niet.
Gemarineerde tomatensalade met mini-buffelmozzarella
Ook tomaten houden ervan gemarineerd te worden! Lekker in een salade met mini-buffelmozzarella.

bijgerecht
4 personen
290 kcal
5 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Wrijf met het snijvlak van de knoflook de binnenkant van de saladeschaal in. Halveer de tomatenmix en snijd de tastytom-trostomaten in plakken. Doe in de schaal. Voeg het zout, de suiker, rodewijnazijn en de helft van de olijfolie toe en schep alles voorzichtig door elkaar.
Laat 30 min. staan. Scheur de blaadjes van het basilicum grof. Verdeel de mozzarellabolletjes samen met het basilicum over de salade. Bestrooi met zwarte peper en besprenkel met de rest van de olie.
combinatietip:Lekker met volkorenbrood. Het recept is dan niet meer glutenvrij.
variatietip:Snijd gemarineerde tomaten ook eens in blokjes en schep door de gekookte spaghetti. Parmezaanse kaas en fijngesneden basilicum erbij...lekkerder bestaat niet.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ teen knoflook
200 g snoepgroente tomatenmix
4 tastytom-trostomaten
¼ tl zout
½ tl suiker
½ el rodewijnazijn
3 el extra vierge olijfolie
15 g verse basilicum
250 g mini-buffelmozzarella




