Ton­kot­su ra­men met buik­spek

We gaan vandaag op de Japanse toer met deze goedgevulde ramen.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 800 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(1) waardeer
japans hoofdgerecht We gaan vandaag op de Japanse toer met deze goedgevulde ramen. 6 personen
5 1

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de onderkant en de harde kern van de venkel. Snijd de ui, de venkel en knoflook in grove stukken. Schil de gemberwortel en snijd in plakjes. Snijd de karbonaden in stukken. Breng samen met de peper en het water aan de kook. Schep het schuim eraf als het water kookt. Voeg de paddenstoelen toe.
  2. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat zonder deksel 3 uur trekken. Zeef de bouillon. Er is nu ongeveer 1½ liter over. Breng op smaak met de misosoep en eventueel zout. Verwarm ondertussen de oven voor op 130 °C.
  3. Meng de cola met de sojasaus en de rijstazijn, leg het vlees in een kleine ovenschaal waar het net in past en giet de marinade erover. Laat in 2 uur in de oven gaar worden. Laat afkoelen in het vocht. Snijd in plakjes.
  4. Kook de eieren 6 min., laat ze schrikken onder koud water en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gember uitlekken. Doe de spitskool in een vergiet en giet er kokend water over.
  5. Verdeel de spitskool en noedels over 6 wijde kommen, maar meng het niet. Schep de hete bouillon erop en leg in delen het ei, de plakjes vlees en de salade-ui erbij. Leg de gember in het midden. Steek er een paar velletjes nori snack in en bestrooi met sesamzaad.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 53 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 18  g
  • natrium 1.800 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
april 2018

Tonkotsu ramen met buikspek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ton­kot­su ra­men met buik­spek

1
1
  • 1 venkelknol
  • 1 ui
  • 5 tenen knoflook

Verwijder de onderkant en de harde kern van de venkel. Snijd de ui, de venkel en knoflook in grove stukken.

2
2
  • 5 cm verse gemberwortel
  • 800 g biologische schouderkarbonade

Schil de gemberwortel en snijd in plakjes. Snijd de karbonaden in stukken.

3
3
  • ½ rode peper
  • 2½ liter water
  • 1 el Euroma gedroogde paddenstoelen

Breng samen met de peper en het water aan de kook. Schep het schuim eraf als het water kookt. Voeg de paddenstoelen toe.

4
4

Zet het vuur zo laag mogelijk en laat zonder deksel 3 uur trekken. Zeef de bouillon. Er is nu ongeveer 1½ liter over.

5
5
  • 36 g Saitaku misosoep

Breng op smaak met de misosoep en eventueel zout.

6
6

Verwarm ondertussen de oven voor op 130 °C.

7
7
  • 300 ml cola
  • 100 ml Japanse sojasaus
  • 30 ml rijstazijn
  • 600 g biologische speklapjes

Meng de cola met de sojasaus en de rijstazijn, leg het vlees in een kleine ovenschaal waar het net in past en giet de marinade erover.

8
8

Laat in 2 uur in de oven gaar worden. Laat afkoelen in het vocht. Snijd in plakjes.

9
9
  • 6 middelgrote eieren

Kook de eieren 6 min., laat ze schrikken onder koud water en snijd ze in de lengte doormidden.

10
10
  • 1 bosje salade-ui
  • 180 g Hakubaku ramen noedels
  • 100 g Saitaku ingelegde gember

Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gember uitlekken.

11
11
  • 200 g koelvers gesneden spitskool

Doe de spitskool in een vergiet en giet er kokend water over.

12
12

Verdeel de spitskool en noedels over 6 wijde kommen.

13
13

Schep de hete bouillon erop en leg in delen het ei, de plakjes vlees en de salade-ui erbij.

14
14
  • 10 g Saitaku nori snack
  • 1 el geroosterd sesamzaad

Leg de gember in het midden. Steek er een paar velletjes nori snack in en bestrooi met sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.