Ramen (geïnspireerd op tonkotsu)
Zin in een uitgebreide kooksessie? Deze noedelsoep die wat wegheeft van tonkotsu ramen is alles wat je wil!

Advertentie
Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 1 ui
- 5 tenen knoflook
- 5 cm verse gemberwortel
- 800 g biologische schouderkarbonade
- ½ rode peper
- 2½ liter kraanwater
- 1 el Euroma gedroogde paddenstoelen
- 144 g Saitaku misosoep (pakje á 72 g)
- 300 ml cola (geen light)
- 100 ml Japanse sojasaus
- 30 ml Saitaku rijstazijn
- 600 g biologische speklapjes
- 6 middelgrote eieren
- 1 bosje salade-ui
- 180 g Hakubaku ramen noedels
- 100 g Saitaku ingelegde gember
- 200 g koelvers gesneden spitskool
- 10 g Saitaku nori snack
- 1 el geroosterd sesamzaad
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de onderkant en de harde kern van de venkel. Snijd de ui, de venkel in grove stukken en de knoflook in stukjes. Schil de gemberwortel en snijd in plakjes. Snijd de karbonaden in stukken. Breng dit alles samen met de peper en het water aan de kook. Schep het schuim eraf als het water kookt. Voeg de paddenstoelen toe. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat zonder deksel 3 uur trekken. Schenk de bouillon door een zeef boven een pan. Er is nu ongeveer 1½ liter over. Breng op smaak met de misosoep en eventueel zout.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 130 °C. Meng de cola met de sojasaus en de rijstazijn, leg de speklapjes in een kleine ovenschaal waar het net in past en giet de marinade erover. Laat in 2 uur in de oven gaar worden. Laat afkoelen in het vocht. Snijd in plakjes.
- Kook de eieren 6 min., laat ze schrikken onder koud water en halveer ze in de lengte. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gember uitlekken. Doe de kool in een vergiet en schenk er kokend water over. Verdeel de kool en noedels in delen over ruime kommen. Schep de hete bouillon erop en leg het ei, de plakjes vlees en de salade-ui erbij. Leg de gember in het midden. Steek er een paar velletjes nori snack in en bestrooi met sesamzaad.
Tip:
Als je de richtlijnen van het Voedingscentrum erop naslaat, bevat deze soep te veel zout, maar hij is té lekker om te laten staan.

Tonkotsu ramen met buikspek
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 800 kcal
- eiwit 52 g
- koolhydraten 34 g
-
vet 50 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 1.800 mg
- vezels 4 g
Pittigheid
Ook te zien in
Ramen (geïnspireerd op tonkotsu)
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ramen (geïnspireerd op tonkotsu)
- 1 venkelknol
- 1 ui
- 5 tenen knoflook
Verwijder de onderkant en de harde kern van de venkel. Snijd de ui, de venkel in grove stukken en de knoflook in stukjes.
- 5 cm verse gemberwortel
Schil de gemberwortel en snijd in plakjes.
- 800 g biologische schouderkarbonade
Snijd de karbonaden in stukken.
- ½ rode peper
- 2½ liter kraanwater
Breng samen met de peper en het water aan de kook.
Schep het schuim eraf als het water kookt.
- 1 el Euroma gedroogde paddenstoelen
Voeg de paddenstoelen toe. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat zonder deksel 3 uur trekken.
Schenk de bouillon door een zeef boven een pan. Er is nu ongeveer 1½ liter over.
- 144 g Saitaku misosoep
Breng op smaak met de misosoep en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 130 °C.
- 300 ml cola
- 100 ml Japanse sojasaus
- 30 ml Saitaku rijstazijn
- 600 g biologische speklapjes
Meng de cola met de sojasaus en de rijstazijn, leg het vlees in een kleine ovenschaal waar het net in past en giet de marinade erover.
Laat in 2 uur in de oven gaar worden. Laat afkoelen in het vocht. Snijd in plakjes.
- 6 middelgrote eieren
Kook de eieren 6 min., laat ze schrikken onder koud water en halveer ze in de lengte.
- 1 bosje salade-ui
- 180 g Hakubaku ramen noedels
- 100 g Saitaku ingelegde gember
Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gember uitlekken.
- 200 g koelvers gesneden spitskool
Doe de kool in een vergiet en schenk er kokend water over.
Verdeel de kool en noedels in delen over ruime kommen.
Schep de hete bouillon erop en leg het ei, de plakjes vlees en de salade-ui erbij.
Leg de gember in het midden.
- 10 g Saitaku nori snack
- 1 el geroosterd sesamzaad
Steek er een paar velletjes nori snack in en bestrooi met het sesamzaad.