bewaar
Gebakken kabeljauw met aardappel-komkommersalade
Gebakken kabeljauw met aardappel-komkommersalade
bewaar

Gebakken kabeljauw met aardappel-komkommersalade

Fijn trio: gekruide kabeljauw, een salade van aardappel en komkommer en een frisse yoghurt-bieslookdip.

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

2 personen

500 g

ongeschilde krieltjes

260 g

verse kabeljauw

1 el

Euroma Scandinavische kruiden voor zalm

2 el

traditionele olijfolie

12½ g

verse bieslook

4 el

yoghurt

¾

komkommer

75 g

rauwkost bietjes julienne

Fijn trio: gekruide kabeljauw, een salade van aardappel en komkommer en een frisse yoghurt-bieslookdip.

Aan de slag

1

Halveer de ongeschilde krieltjes en kook ze 10 min. in water met eventueel zout gaar. Giet af in een vergiet en spoel tot lauwwarm onder koud stromend water.

2

Bestrooi ondertussen de kabeljauw rondom met de Scandinavische kruiden en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 7 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

3

Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de yoghurt, peper en eventueel zout tot een dip.

4

Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm. Meng de krieltjes, komkommer, bietjes, de rest van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een schaal. Serveer de aardappel-komkommersalade met de kabeljauw en yoghurt-bieslookdip.