Ge­bak­ken ka­bel­jauw met aard­ap­pel-kom­kom­mer­sa­la­de

Fijn trio: gekruide kabeljauw, een salade van aardappel en komkommer en een frisse yoghurt-bieslookdip.

(1) waardeer
scandinavisch hoofdgerecht Fijn trio: gekruide kabeljauw, een salade van aardappel en komkommer en een frisse yoghurt-bieslookdip. 2 personen
5 1

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de ongeschilde krieltjes en kook ze 10 min. in water met eventueel zout gaar. Giet af in een vergiet en spoel tot lauwwarm onder koud stromend water.
  2. Bestrooi ondertussen de kabeljauw rondom met de Scandinavische kruiden en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 7 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de yoghurt, peper en eventueel zout tot een dip.
  4. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm. Meng de krieltjes, komkommer, bietjes, de rest van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een schaal. Serveer de aardappel-komkommersalade met de kabeljauw en yoghurt-bieslookdip.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3  g
  • natrium 160 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 13-14

Gebakken kabeljauw met aardappel-komkommersalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken ka­bel­jauw met aard­ap­pel-kom­kom­mer­sa­la­de

1
1
  • 500 g ongeschilde krieltjes

Halveer de ongeschilde krieltjes en kook ze 10 min. in water met eventueel zout gaar. Giet af in een vergiet en spoel tot lauwwarm onder koud stromend water.

2
2
  • 260 g verse kabeljauw
  • 1 el Euroma Scandinavische kruiden voor zalm

Bestrooi ondertussen de kabeljauw rondom met de Scandinavische kruiden en eventueel zout.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 7 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

4
4
  • 12½ g verse bieslook
  • 4 el yoghurt

Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de yoghurt, peper en eventueel zout tot een dip.

5
5
  • ¾ komkommer
  • 75 g rauwkost bietjes julienne
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm. Meng de krieltjes, komkommer, bietjes, de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een schaal.

6
6

Serveer de aardappel-komkommersalade met de kabeljauw en yoghurt-bieslookdip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.