Knäc­ke­bröd met ha­ring en ro­de biet

Knäckebröd is de ideale basis voor een lunchgerecht. Met haring en rode biet bijvoorbeeld.

(3) waardeer
brunch Knäckebröd is de ideale basis voor een lunchgerecht. Met haring en rode biet bijvoorbeeld. 4 personen
2 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon en snijd doormidden. Rasp de gele schil van één helft en pers de halve vrucht uit. Hak de helft van de dille fijn. Meng het citroensap en -rasp, de gehakte dille en mierikswortel met de zure room. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder het klokhuis van de halve appel en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Wrijf de plakjes appel in met de overgebleven halve citroen om verkleuring te voorkomen. Snijd de ui in zo dun mogelijke ringen. Snijd de haring in stukjes. Snijd de rode biet in dunne partjes.
  2. Bestrijk elke cracker met 1 el dillesaus. Verdeel de bieten, haring, appel en rode ui erover. Garneer met de kappertjes en de rest van de dille. Bestrooi met peper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Knäckebröd met haring en rode biet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knäc­ke­bröd met ha­ring en ro­de biet

1
1
  • 1 citroen
  • 5 g verse dille

Boen de citroen schoon en snijd doormidden. Rasp de gele schil van één helft en pers de halve vrucht uit. Hak de helft van de dille fijn.

2
2
  • 1 tl Kuhne mierikswortel
  • 125 g zure room

Meng het citroensap en -rasp, de gehakte dille en mierikswortel met de zure room. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • ½ appel

Verwijder het klokhuis van de halve appel en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.

4
4
  • 1 kleine rode ui

Wrijf de plakjes appel in met de overgebleven halve citroen om verkleuring te voorkomen. Snijd de ui in zo dun mogelijke ringen.

5
5
  • 3 haringfilets
  • 2 kleine gekookte rode bietjes

Snijd de haring in stukjes. Snijd de rode biet in dunne partjes.

6
6
  • 8 Leksands knackebrodcrackers original
  • 1 el kappertjes
  • 5 g verse dille

Bestrijk elke cracker met 1 el dillesaus. Verdeel de bieten, haring, appel en rode ui erover. Garneer met de kappertjes en de rest van de dille.

7
7

Bestrooi met peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.