Open maisbroods­and­wich pit­ti­ge avo­ca­do

Een belegde boterham noemen we tegenwoord een 'open sandwich'. Dat klinkt toch ook veel leuker?

(1) waardeer
lunch Een belegde boterham noemen we tegenwoord een 'open sandwich'. Dat klinkt toch ook veel leuker? 4 personen
2 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes. Rooster de sneetjes maisbrood in een broodrooster en verdeel daar de avocado over. Bestrooi met het sesamzaad en besprenkel met de sriracha sauce.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Open maisbroodsandwich pittige avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Open maisbroods­and­wich pit­ti­ge avo­ca­do

1
1
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes.

2
2
  • 4 sneetjes maisbrood

Rooster de sneetjes maisbrood in een broodrooster en verdeel daar de avocado over.

3
3
  • 1 tl sesamzaad
  • 2 tl sriracha sauce

Bestrooi met het sesamzaad en besprenkel met de sriracha sauce.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.